Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064
Title: Основи харчових технологій. Ч. 1: Харчови технології переробки плодів і овочів
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Коробець, Неллі Володимирівна
Стоєв, Сергій Степанович
Маціпура, Тетяна Сергіївна
Keywords: плодоовочева сировина;біологічно активні речовини (БАР);харчові технології;переробка плодів;технології виробництва
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: Факт
Citation: Основи харчових технологій: навч. посіб. у формі опорн. консп. лекц. для студ. спец. 181 "Харчові технології". Ч.1. Харчові технології переробки плодів і овочів. Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.С. Маціпура та ін.; під заг. ред. проф. Р.Ю. Павлюк. – Харків: Факт, 2016. – 152 с.
Abstract: Краткий осмотр (реферат): Навчальний посібник «Основи харчових технологій» у формі опорного конспекту лекцій складений у відповідності з робочою програмою підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Харчові технології переробки рослинної і молочної сировини для підприємств харчового бізнесу». Навчальний посібник складається з 2-х частин. Перша частина присвячена харчовим технологіям переробки рослинної сировини, зокрема плодів і овочів, в різні харчові продукти та напівфабрикати для здорового харчування. Друга – харчовим технологіям переробки молока. В першій частині надається характеристика, структура і задачі харчових підприємств, що займаються переробкою та зберіганням плодів і овочів, включаючи малі та великі підприємства харчового бізнесу різних форм власності. Розглядаються за певним алгоритмом особливості та основи технології виробництва продуктів із плодів і овочів, починаючи з вивчення унікальних властивостей свіжої сировини, лікувально-профілактичної дії, які пояснюються специфікою їх хімічного складу, вмісту вітамінів, інших біологічно активних та пребіотичних речовин і закінчуючи вивченням асортименту, технологій та технологічних схем виробництва основних груп плодоовочевої продукції. Проводиться знайомство студентів з основними біохімічними, фізико-хімічними, мікробіологічними процесами, які відбуваються при переробці плодоовочевої сировини в харчові продукти, з методами контролю біологічно активних та поживних речовин (вітамінів, каротиноїдів, хлорофілів, фенольних сполук, білків, цукрів, целюлози, органічних кислот та ін.), окислювальних ферментів, проводиться визначення відповідності якості готових продуктів вимогам нормативної документації.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7064
ISBN: 978-966-637-829-6
Appears in Collections:Навчальні посібники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osnovy KHТ_2016_1.pdf3.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.