Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6743
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мостова, Л. М. | - |
dc.contributor.author | Гапоненко, В. О. | - |
dc.date.accessioned | 2022-09-14T17:22:04Z | - |
dc.date.available | 2022-09-14T17:22:04Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Мостова Л. М., Гапоненко В. О. Динаміка гідролітичних процесів під час пророщування жита. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2010. Вип. 1(11). C. 408-414. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6743 | - |
dc.description.abstract | Досліджено фізико-хімічні процеси під час пророщування жита і отримання прозеррізних стадій пророщування. Вивчено вплив технологічних чинників, а саме температури, вологості, термінів на отримання прозеррізних стадій пророщування. Досліджено динаміку гідролізу полісахаридів жита, процесів підвищення вмісту декстринів, моно- та дисахаридів. Визначено, що цілеспрямований процес гідролізу полісахаридів, насамперед, крохмалю зернівки, призводить до накопичення декстринів певної молекулярної маси, які в композиції з нативним крохмалем характеризуються здатністю утворювати емульсію та забезпечувати стабільність структури. | uk_UA |
dc.description.abstract | The work focuses on the research of physical and chemical processes when sprouting wheat and getting spired grain of various grades of sprouting. The impact of technological factors such as temperature, moisture content, space of time on getting spired grain of various grades of sprouting has been studied. The dynamics of hydrolysis of polysaccharides of wheat has been monitored. The content of dextrin, mono- and disaccharides has been specified. It has been determined that the object-oriented process of the hydrolysis of polysaccharides, uppermost the starch of wheat, results in the accumulation of a certain molecular mass which, compared to the natural starch, is characterized by the power to generate emulsion and provide the structure stability. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | пророщування жита | uk_UA |
dc.subject | полісахариди жита | uk_UA |
dc.subject | гідроліз полісахаридів | uk_UA |
dc.title | Динаміка гідролітичних процесів під час пророщування жита | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (11) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2010_1_70.pdf | 225.85 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.