Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6683
Title: Органічне виробництво овочів, плодів і ягід: тенденції і перспективи розвитку
Other Titles: Organic production of vegetables, fruits and berries: trends and prospects.
Органическое производство овощей, плодов и ягод: тенденции и перспективы развития.
Authors: Саммойлик, Ю.В.
Keywords: органічне виробництво, органічна продукція, виробництво овочів, плодів і ягід, законодавство, міжнародні проекти.;organic production, organic products, the production of vegetables, fruits and berries, legislation, international projects.;органическое производство, органическая продукция, производство овощей, плодов и ягод, законодательство, международные проекты.
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва
Citation: Самойлик Ю.В. Органічне виробництво овочів, плодів і ягід: тенденції і перспективи розвитку. 2015. № 5. С. 261
Series/Report no.: Економічні науки;№ 5
Abstract: У статті набули подальшого розвитку наукові підходи до виявлення тенденцій органічного виробництва овочів, плодів, ягід. Проведено оцінку національного законодавства та міжнародних проектів у даній галузі. Виявлено переваги органічної продукції та можливості формування конкурентних переваг національних сільськогосподарських підприємств за рахунок органічного виробництва овочів, плодів і ягід.
The development of society, the system of economic relations, globalization and international integration significantly alter the traditional approach to production, market conditions, and consumption. Promoting of healthy lifestyle, sport activities affect the transition to healthy eating. Under such conditions, is becoming increasingly important technology improvement of organic agricultural production, increasing the proportion of vegetables, fruits and berries in the structure of commodity production enterprises and the scale of production.
В статье получили дальнейшее развитие научные подходы к выявлению тенденций органического производства овощей, плодов, ягод. Проведена оценка национального законодательства и международных проектов в данной области. Выявлены преимущества органической продукции и возможности формирования конкурентных преимуществ национальных сельскохозяйственных предприятий за счет органического производства овощей, плодов и ягод.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6683
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Samoilyk.pdf181.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.