Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66654
Title: Звіт про науково-дослідну роботу «Формування якості цукатів з редьки при виробництві та зберіганні дослідження якості цукатів з редьки при виробництві та зберіганні» (остаточний)
Authors: Селютіна, Г. А.
Янчева, М. О.
Дейниченко, Г. В.
Хацкевич, Ю. М.
Скирда, О. Є.
Онищенко, В. М.
Іванніков, П. В.
Сколовсь, О. О.
Гапонцева, О. В.
Рачкован, О. Д.
Вільчи, Д. М.
Ляшко, М. В.
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Селютіна Г. А., Янчева М. О., Дейниченко Г. В., Хацкевич Ю. М., Скирда О. Є., Онищенко В. М., Іванніков П. В., Сколовсь О. О., Гапонцева О. В., Рачкован О. Д., Вільчи Д. М., Ляшко М. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Формування якості цукатів з редьки при виробництві та зберіганні дослідження якості цукатів з редьки при виробництві та зберіганні» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2018. 160 с.
Series/Report no.: 0116U008439;
Abstract: Предмет досліджень – споживні властивості редьки й цукатів з неї переробки та їх зміни впродовж зберігання. Об’єкти досліджень – коренеплоди редьки різних господарськоботанічних сортів, цукати з редьки Мета роботи –є товарознавча оцінка редьки різних господарськоботанічних сортів, поширених в Україні, та формування якості цукатів з редьки. Методи дослідження – стандартні органолептичні, фізико-хімічні, біохімічні, мікробіологічні, спеціальні фізичні, соціологічні, експертні, планування та математичного моделювання. В аналітичному огляді літератури було вивчено наступні питання: проаналізовано асортимент, споживну цінність та способи виробництва цукатів; розглянуто товарознавчу характеристику коренеплодів редьки як перспективної сировини для виготовлення цукатів; показано асортимент та сучасні способи переробки коренеплодів редьки. Проведено дослідження загального хімічного складу 8 господарськоботанічних сортів редьки, поширених в Східній Україні. Досліджено комплекс БАР редьки: вміст летких та поліфенольних речовин, антиоксидантну здатність та бактерицидну активність. Експериментальні дослідження вмісту нітратів, пестицидів, солей важких металів, радіонуклідів дозволили встановити закономірності накопичення контамінантів коренеплодами редьки у сортовому та анатомічному розрізах. Проведений комплекс досліджень дозволив провести розрахунок комплексного показника якості та зробити рекомендації щодо вибору кращих сортів редьки для виробництва цукатів та підібрано раціональне співвідношення їх рецептурних компонентів. За допомогою математичного моделювання встановлено концентрації рецептурних компонентів «Цукатів з редьки», для виробництва яких було обрано сорти Серце дракона та Трояндова. Проведено комплексну товарознавчу оцінку якості розроблених цукатів, а також досліджено зміну показників якості в процесі зберігання.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66654
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Seliutina_2018.pdf6.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.