Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66501
Назва: | Звіт з науково-дослідницької роботи «Наукове обґрунтування технології заморожених м'ясних напівфабрикатів з використанням харчових інгредієнтів кріопротекторної дії» (заключний звіт) |
Автори: | Янчева, М. О. Гринченко, О. О. Скуріхіна, Л. А. Камсуліна, Н. В. Онищенко, В. М. Гринченко, Н. Г. Большакова, В. А. Дроменко, О. Б. Желєва, Т. С. Олійник, Н. О. Школьна, І. С. Дроздов, О. А. Бердник, С. Г. |
Ключові слова: | харчові інгредієнти кріопротекторної дії;добавки кріопротекторної дії;м'ясні модельні системи;заморожені м'ясні посічені напівфабрикати;замороджування-розморожування |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Янчева М. О., Гринченко О. О., Скуріхіна Л. А., Камсуліна Н. В., Онищенко В. М., Гринченко Н. Г., Большакова В. А., Дроменко О. Б., Желєва Т. С., Олійник Н. О., Школьна І. С., Дроздов О. А., Бердник С. Г. Звіт з науково-дослідницької роботи «Наукове обґрунтування технології заморожених м'ясних напівфабрикатів з використанням харчових інгредієнтів кріопротекторної дії» (заключний звіт). Харків: ХДУХТ, 2016. 284 с. |
Серія/номер: | 0114U006533; |
Короткий огляд (реферат): | Об’єкти дослідження – технологія заморожених м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням добавок кріопротекторної дії. Предмети досліджень – водні розчини та дисперсії харчових інгредієнтів кріопротекторної дії, добавки кріопротекторної дії на основі харчових інгредієнтів кріопротекторної дії, м’ясні модельні системи та заморожені м’ясні посічені напівфабрикати з використанням добавок кріопротекторної дії. Мета роботи – розробка добавок кріопротекторної дії та наукове обґрунтування технології їх використання у заморожених м'ясних посічених напівфабрикатах. Проведено аналітичний огляд наукової літератури сучасного стану споживання та виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів. На основі комплексних досліджень доведено доцільність використання харчових інгредієнтів полісахаридної природи як речовин кріопротекторної (кріозахисної) дії, розроблено рецептурний склад й технологічні схеми виробництва двох добавок кріопротекторної дії. Науково обґрунтовано та розроблено технологію заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів з використанням добавок кріопротекторної дії, досліджено її функціонування як технологічної системи, визначено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні та токсикологічні показники й харчову цінність нової продукції, в тому числі під час зберігання. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66501 |
Розташовується у зібраннях: | Звіти НДР |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Yancheva_M_2016.pdf | 29.66 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.