Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66452
Название: | Звіт про науково-дослідну роботу № 08-18-19 Б «Удосконалення способів зберігання плодів та овочів з використанням плівкоутворюючих композицій» (остаточний) |
Авторы: | Летута, Т. М. Хацкевич, Ю. М. Скирда, О. Є. Іванніков, П. В. Онищенко, В. М. Віннікова, В. О. Гапонцева, О. В. Барна, Т. І. Фролова, Т. В. Новікова, В. С. |
Ключевые слова: | томати;огірки;віруси;бактерії;зберігання |
Дата публикации: | 2019 |
Издательство: | Харків: ХДУХТ |
Библиографическое описание: | Летута Т. М., Хацкевич Ю. М., Скирда О. Є., Іванніков П. В., Онищенко В. М., Віннікова В. О., Гапонцева О. В., Барна Т. І., Фролова Т. В.,Новікова В. С. Звіт про науково-дослідну роботу № 08-18-19 Б «Удосконалення способів зберігання плодів та овочів з використанням плівкоутворюючих композицій» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2019. 143 с. |
Серия/номер: | 0117U005366; |
Краткий осмотр (реферат): | Предмет дослідження - антибактеріальні властивості овочів Об'єкт дослідження – томати, огірки. Мета роботи – розробити та науково обґрунтувати склад плівкоутворюючих композицій для обробки овочів з метою більш тривалого та якісного їх зберігання. Методи досліджень – аналіз біохімічних та мікробіологічних характеристик овочів, обґрунтування складу захисних засобів для обробки досліджуваної харчової сировини. Визначено два основних класи мікроорганізмів, які викликають псування овочів після збирання – це бактерії та грибки. Деякі інші типи рослинних збудників, такі як віруси та нематоди, теж можуть нести відповідальність за втрати врожаю, але після збирання симптоми враження ними стають очевидними й плоди не потрапляють на дозрівання, тому що відбраковуються первісним контролем. Здійснено аналіз засобів, які використовують для обробки овочів. Дані сполуки не є смертельними для людини, але володіють несприятливим токсикологічним профілем, можуть викликати харчові отруєння, алергічні реакції. В роботі проаналізовано сучасні технології зберігання плодів, напрямки використання хітозану у виробництві та зберігання харчових продуктів. Теоретично обґрунтовано склад плівкоутворювальних композицій. Вивчено зміни якості овочевих культур в процесі зберігання за різних температурних режимів. Встановлено, що оброблення плодів плівкоутворюючими композиціями на основі хітозану та відвару ЛРС сприяє кращому зберіганню органолептичних та фізико-хімічних властивостей. Вивчено антимікробні властивостей розроблених плівкоутворюючих композицій та термінів їх дії. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66452 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Letuta_2019.pdf | 4.51 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.