Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66269
Название: | Проєкт готелю 3* на 50 номерів |
Авторы: | Фіінцева, Анастасія Андріївна |
Научный руководитель: | Карбівнича, Т. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключевые слова: | проект;готель;ресторан;обслуговування |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Фіінцева А. А. Проєкт готелю 3* на 50 номерів: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Т. В. Карбівнича. Харків; ДБТУ. 2024. 66 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Готельна галузь має важливе значення для будь-якої країни. Вона є важливим компонентом індустрії туризму. Готелі та інші види помешкань приваблюють туристів, які приносять доходи та сприяють розвитку інших галузей, таких як ресторани, місцеві магазини та транспортні послуги. Також готельна галузь створює значну кількість робочих місць та приносить доходи в державний бюджет через податки та інші платежі, сприяє збільшенню обсягів внутрішнього виробництва та розвитку інфраструктури. Розвинена готельна галузь підвищує престиж країни на міжнародній арені, сприяючи створенню позитивного враження у відвідувачів та інвесторів, а інвестиції в будівництво та реконструкцію готелів сприяють загальному економічному зростанню. Отже, готельна галузь є не лише джерелом доходу для бізнесу, але й важливим каталізатором економічного розвитку та підвищення якості життя в країні. Тому, відкриття нових готелів є актуальним. Мета кваліфікаційної роботи – є розробка сервісних технологій для об’єкту, що проєктується для забезпечення якісного обслуговування клієнтів готелю. Завдання: проаналізувати ринок послуг закладів готельно-ресторанного бізнесу; визначити загальні засади діяльності об’єкта, що проектується; змоделювати сервісну діяльність об’єкта, що проектується; спроектувати приміщення готелю; спроектувати приміщення ресторану при готелі; розробити організаційні рішення готелю; розглянути питання безпеки і якості надання послуг готелю, що проектується. Об’єкт дослідження – готель 3* на 50 номерів. Предмет дослідження – процес проектування готелю 3* на 50 номерів. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати досліджень можуть бути використані в діяльності підприємств готельного бізнесу та при викладанні дисципліни «Організація готельного господарства», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства». Апробація. Результати дослідження доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка «Готельні інсайти». |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66269 |
Использованная литература: | 1. Основні показники діяльності колективних засобів розміщування в Україні. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення 09.05.2024). 2. Прогнози готельного бізнесу у військовий період. URL: https://hotel solution.com.ua/news/prognozi-gotel%D1%8Cnogo-biznesu-u-vijs%D1%8Ckovij period (дата звернення 09.05.2024). 3. Ринок готельної нерухомості 2023: попит відновлюється, кадровий голод посилюється. URL:https://propertytimes.com.ua/itogi_goda/rinok_gotelnoyi_neruhomosti_2023_popit_vidnovlyuetsya_kadroviy_golod_posilyuetsya (дата звернення 09.05.2024). 4. У Вінниці озвучили план заходів з розвитку туризму на 2024 рік URL: https://cvd.vn.ua/archives/49838 (дата звернення 11.05.2024). 5. Тітомир Л.А, Коротич О.М. Екологізація готелів як напрям розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Економіка харчової промисловості .2021.Том 13.В. 3. С. 88-93. 6. Мельниченко С. В., Магалецький А. В. Маркетингова політика у готельному бізнесі : моногр. Київ: Київ. Нац. торг.-екон.ун-т, 2012. 334 с. 7. Миколюк О.А. Сутність та значення рекреаційної послуги в умовах розвитку готельно-ресторанного господарства. Вісник Хмельницького національного університету. 2017. № 2. Том 2. С. 268-270. 8. Мельник І.М., Полотай Б.Я. Особливості формування якості готельних послуг в Україні. Причерноморські економічні студії. 2019. В. 45. С. 185-189 9. ДБН В.2.2-20:2008 Будинки та споруди. Готелі. 2009. 55 с. 10. Концептуальні принципи формування стандартів сервісу в ресторанному бізнесі : монографія / Л.М. Малюк, Т.П. Кононенко , Н.В. Полстіна, А.І. Усіна, О.Ю. Давидова та ін. – Х.: ХДУХТ. 2011. – 73 с. 11. ДСТУ 4269:2003 Послуги туристичні. Класифікація готелів. 12. ДБН В. 2.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення. 2022. 75 с. 13. ДБН В.2.2-11-2002 Підприємства побутового обслуговування. Основні положення. 14. ДБН В.2.2-16-2019 Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади. 15. ДБН В.2.2-13-2003 Спортивні та фізкультурно-оздоровчі споруди. 16. ДСТУ 4281:2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація 17. Давидова О. Ю., Полстяна Н. В. Організація в ресторанному господарстві (виробництво) : підручник / О. Ю. Давидова. Н. В. Полстяна. –Харків : ХДУХТ, 2017 – 350 с 18. Мазаракі А. А. Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства: підручник для вищів / А. А. Мазаракі, Н. П. Благополучна, І. І. Гайовий та ін. ; під ред. Н. О. П’ятницької. – 2-ге видання, перероблене та доповнене. – Київ : Центр учбової літератури, 2011. – 584 с 19. ДБН В.2.2-25:2009 Підприємства харчування (заклади ресторанного господарства). 20. Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства : підручник для вищів / за ред. проф. Н. О. П’ятницької. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2005. – 632 с 21. «Норми оснащення підприємств ресторанного господарства посудом, столовими наборами, меблями та кухонним інвентарем». URL: https://zakononline.com.ua/documents/show/169815___169815 (дата звернення 27.05.2024). 22. Організація ресторанного господарства : навч. посіб. для студентів вишів / В. В. Архіпов. – 2-ге вид. Київ : Центр учбової літератури, 2012. – 280 с. 23. Готельна справа: Навчальний посібник / І. В. Левицька, Н.В. Корж, Н. В. Онищук – К.:Київ.нац.торг.-екон.ун-т,. Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. – 580 с. 24. Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні. Наказ Міністерства внутрішній справ України № 1417 от 30.12.2004 25. ДБН В.1.1.7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва». 26. Про охорону праці : Закон України від 14.10.1992 р. № 2594-ХІІ. 27. Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та переліку робіт з підвищеною небезпекою : наказ Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 р. № 15. 28. Положення про порядок розслідування й обліку нещасних випадків на виробництві : постанова КМУ від 17 квітня 2019 р. № 337 29. Гігієна і санітарія закладів готельно-ресторанного господарства : підручник / О. Ю. Давидова, О. П. Колонтаєвський, І. В. Сегеда ; Харків. нац. ун т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2024. – 234 с. 30. Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві : підручник / О. Ю. Давидова. – Х. : Вид-во Іванченка І.С., 2018. –488 с. |
Располагается в коллекциях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Бакалаври) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_B_241z-20b-01_Fiintseva_A_A.pdf Restricted Access | 3.01 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.