Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66267
Title: Проект реконструкції та розвитку готелю 3* з метою підвищення категорії готелю в Одеській області
Authors: Карбовська, Дар`я Володимирівна
metadata.dc.contributor.advisor: Скриннік, В. І.
Keywords: готельне гοспοдарствο;реставрація;ренновація
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Карбовська Д. В. Проект реконструкції та розвитку готелю 3* з метою підвищення категорії готелю в Одеській області: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. В. І. Скриннік. Харків; ДБТУ. 2024. 66 с.
Abstract: Об'єктом дослідження є готельні комплекси Одеського регіону. Предметом дослідження виступають сучасні інновації у сфері готельного бізнесу на прикладі готелю. Метою роботи є вивчення стану готельної індустрії в Одеському регіоні та пропозиція шляхів вирішення актуальних проблем через відновлення готелю. Для досягнення мети були поставлені такі завдання: - Розглянути та проаналізувати теоретичні засади організації готельної інфраструктури. - Описати та систематизувати потенційні можливості природних ресурсів Одеського регіону. - З'ясувати роль рекреаційних ресурсів у розвитку готельних комплексів Одеського регіону. - Висвітлити світовий досвід у готельному бізнесі. - Проаналізувати стан готельного господарства в Одеському регіоні. - Виявити проблеми готельного господарства в Одеському регіоні та запропонувати рішення. - Оцінити сучасний стан і проблеми готелю. - Запропонувати шляхи вирішення проблем розвитку готельного господарства на прикладі проекту реставрації готелю. - Визначити перспективи розвитку готелю.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66267
metadata.dcterms.references: 1. Семикіна М. В., Беляк Т. О. Корпоративна культура в системі соціально-трудових відносин: моногр. Кропивницький: Видавництво «КОД»,2018. 248 с. 2. Колот А. М. Соціально-трудові відносини: теорія і практика регулювання: моногр. К.: КНЕУ, 2013. 230 с. 3. Грішнова О. А. Економіка праці та соціально–трудові відносини: підруч. К.: Знання, 2014. 535 с. 4. Островська Г. Й. Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку.Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 8 (41).Кропивницький: ЦНТУ, 2022. С. 139–147. 5. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220–230. Doi:https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230. 6. Островська Г., Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85–91.Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085 7. Островська Г.Й. Домінанти інтелектуального лідерства підприємства. Матеріали VIII-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка «Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування». Збірник тез доповідей: (Тернопіль, 28 березня 2019 року). Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя [та ін.]. Тернопіль:2019. 93 с. С. 60–61. 8. Ostrovska H. Yo., Sherstiuk R. P., Tsikh H. V., Demianyshyn V. H.,Danyliuk-Chernykh I. M. Conceptual Principles of Learning Organization Building. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2021, № 3. С.167–172. Doi: https://doi.org/10.33271/nvngu/2021-3/167. 9. Ostrovska, H., Tsikh, H., Strutynska, I., Kinash, I., Pietukhova, O.,Golovnya, О., Shehynska, N. (2021). Building an effective model of intelligent entrepreneurship development in digital economy. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 6 (13 (114)). Р 49–59. Doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.244916. 10. Ostrovska H. Y., Maliuta L. Ya., Sherstiuk R. Р., Lutsykiv I. V., Yasinetska I. А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. № 4. Р. 171–178. https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171. 11. Ostrovska H. Andrushkiv B. Tsikh H. Boichyk I. Stavnycha N. Formation of priorities for the development of intellectual potential in the conditions of establishing a knowledge-based economy. Financial and credit activities: problems of theory and practice. 2022. № 1 (42). P. 415–427. Doi: https://doi.org/10.55643/fcaptp.1.42.2022.3561. 12. Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури: можливості і перспективи / Андрушків Б. М., Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. та ін. Тернопіль. Вид-во Осадца Ю. В. 2020. 518 с. 13. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: підруч. / Скопень М.М. та ін. за ред. д.т.н., проф. М.К. Сукача. Київ : Видавництво Ліра-К, 2020. 768 с. 14. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174–184. 15. Череп А. В., Маказан Є. В. Аналіз корпоративної культури України як фактор впливу на розвиток компаній. Вісник Запорізького національного університету. Економічні науки. 2017. Вип. 4. С. 100–108. URL: http://nbuv.gov. ua/UJRN/Vznu_eco_2017_4_16 (дата звернення 26.02.2023 р.). 16. Стамбульська Х., Передало Х. Корпоративна культура: сутність, типи та роль у розвитку організації. Ефективна економіка. DOI: 10.32702/2307-2105-2022.1.204. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2022/206.pdf (дата звернення 26.02.2023 р.). 17. Кицак Т. Г. Розвиток системи корпоративних цінностей – передумова ефективної діяльності підприємства. Теоретичні та прикладні питання економіки. 2015. № 7. С. 285–290. 18. Синицька О. І., Білецька О. О. Організаційна чи корпоративна культура: теоретичні підходи до тлумачення понять. Економічні науки. 2011. №5. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/pdf/ekon/2011_5_1/099-102.pdf (дата звернення: 26.02.2023 р.). 19. Міхов Л. І. Сутність та зміст корпоративної культури. Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2015. №3 (31). С. 42–46. 20. Ілляшенко С. М., Овчаренко М. І. Засади організаційно-економічного механізму управління розвитком корпоративної культури промислового підприємства. Ефективна економіка. 2013. № 9. URL: http://www.economy.nayka.com.ua (дата звернення 15.03.2023 р.). 21. Колєсніков Г. А. Концепція сучасної організаційної культури управління підприємств. Луцьк, 2015. ВІЕМ. 350 с. 22. Ліпич Л. Моделі організаційної культури підприємства в контексті деструктивних змін. Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки. 2021. № 3, С. 81–89. Doi: https://doi.org/10.29038/2786-4618-2021-03-81-89. 23. Євтушенко Н. О. Управління організаційною культурою. Економічний простір. Дніпро: ПДАБА, 2020. № 164. С. 86–90. Doi.https://doi.org/10.32782/2224-6282/164-14. 24. Пахота Н. В. Управління організаційною культурою транспортних підприємств. Ефективна економіка. 2020. № 8. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8144 (дата звернення: 25.04.2023) 25. Савченко М. В., Шкуренко О. В. Концепція формування моделі управління організаційною культурою підприємства Адаптивне управління: теорія і практика. 2020. Вип. 9 (18). URL: https://amtp.org.ua/index.php/journal2/article/view/325/290 (дата звернення:20.04.2023). 26. Управління персоналом: теоретичні аспекти та стратегії розвитку:монографія / Костишина Т.А., Писаренко В.П., Нестуля О.О., Ннстуля С.І. [та ін.] за ред. проф. Т.А. Костишиної. Полтава, 2014. 604 с. 27. Хілуха О. А. Сутнісні характеристики корпоративного управління. Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. 2015. URL: https://evnuir.vnu.edu.ua/bitstream/123456789/5104/1/Khilukha_O.pdf (дата звернення 25.02.2023 р.). 28. Перевозова І. В. Основні постулати при формуванні корпоративної культури компанії. Ефективна економіка. 2020. № 1. doi: 10.32702/2307-2105-2020.1.15. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8240 (дата звернення: 25.02.2023 р.). 29. Saad R., Asaad M.N.N. Does Organizational Culture Moderate the Relationship Between ISO 9000 Soft Factors and Organizational Performance? The Journal of Developing Areas. 2015. Vol. 49. No. 3. Рp. 379–394. 30. Gimenez-Espin J. A., Jimenez-Jimenez D., Martinez-Costa M. Organizational Culture for Total Quality Management. Total Quality Management. 2013. Vol. 24. No. 6. Рp. 678–692. 31. Harrington H. J., Voehl F. Cultural Change Management. International Journal of Innovation Science. 2015. Vol. 7. No. 1. Рp. 55–74. 32. Su Z., Yang D., Yang J. The Match between Efficiency/ Flexibility Strategy and Organisational Culture. International Journal of Production Research. 2012. Vol. 50. No. 19. Рp. 5317–5329. 33. Weare Ch., Lichterman P., Esparza N. Collaboration and Culture: Organizational Culture and the Dynamics of Collaborative Policy Networks. The Policy Studies Journal. 2014. Vol. 42. No. 4. Рp. 590–619. 34. Azanzaa G. Et al. Authentic leadership and organizational culture as drivers of employees’ job satisfaction. Journal of Work and Organizational Psychology. 2013. 29. Рp. 45–50. 35. Мірошниченко О. В. Розвиток соціально–трудового партнерства в Україні: методологія, методика аналізу, напрями вдосконалення / відповід. ред. В. В. Онікієнко]. К.: Вид–во ТОВ «ПРИНТ–ЕКСПРЕС», 2015. 187 с. 36. Ковалевський С. В., Медведєва О. А., Кошева Л. В. Корпоративна культура організацій в умовах глобалізації економіки. Корпоративна культура організацій ХХІ століття. К., 2015. С. 5–14. 37. Андросова О. Ф. Стратегія формування корпоративної культури та ефективність від її реалізації на підприємствах машинобудування: дис. на здобуття наук. ступ. док. екон. наук: 08.00.04; НУЗП. Запоріжжя, 2019. 465 с. 38. Андрущенко Г. І. Корпоративна культура, організаційна культура, довіра: діалектика взаємозв’язку феноменів. Економіка. фінанси. менеджмент: актуальні питання науки і практики. 2017. № 9. С. 100–113. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efmapnp_2017_9_10 (дата звернення:25.04.2023).
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_241z-19b-01_Karbovs_k_D_V.pdf
  Restricted Access
1.05 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.