Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66256
Title: Проєкт готелю 4* на 35 номерів в м. Ужгород
Authors: Лункін, Володимир Євгенійович
metadata.dc.contributor.advisor: Карбівнича, Т. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: проєкт;готель;ресторан;виробничий процес
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Лункін В. Є. Проєкт готелю 4* на 35 номерів в м. Ужгород: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Т. В. Карбівнича. Харків; ДБТУ. 2024. 71 с.
Abstract: Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Розвиток готельно ресторанної індустрії є важливим елементом стратегії економічного відновлення та розвитку України, що має позитивний вплив на різні аспекти життя країни та її громадян. Це вагомий сегмент економіки, який сприяє створенню значної кількості робочих місць та стимулює розвиток суміжних галузей, таких як сільське господарство, харчова промисловість, транспорт та послуги. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році суттєво позначилось на стані готельно-ресторанного бізнесу: багато готелів та інфраструктури було пошкоджено або знищено; населення регіонів країни, які знаходяться в зоні бойових дій стали вимушеними переселенцями, які шукали місце проживання в більш безпечних містах; з огляду на обмеження міжнародних подорожей та безпекову ситуацію, значна частина населення звернула увагу на внутрішній туризм. Все це свідчить про необхідність наявної кількості якісних засобів розміщення в безпечних зонах країни. Одним із найбезпечніших регіонів України є Закарпатська область, в тому числі місто Ужгород. Сюди переїхало багато громадян України з інших областей. Також відвідують місто іноземні громадяни, які приїжджають в Україну для проведення зустрічей на різних рівнях. Тому вибір теми кваліфікаційної роботи є актуальним і доцільним. Мета кваліфікаційної роботи – розробка проєкту готелю 4 зірки на 35 номерів в м. Ужгород. Завдання: проаналізувати ринок послуг закладів готельно-ресторанного бізнесу в м. Ужгород; визначити загальні засади діяльності об’єкта, що проектується; розробити модель сервісної діяльності об’єкта, що проектується; спроектувати приміщення готелю; спроектувати приміщення ресторану при готелі; розробити організаційні рішення готелю; Об’єкт дослідження – готель 4* на 35 номерів. Предмет дослідження – процес проектування готелю 4* на 35 номерів. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати досліджень можуть бути використані в діяльності підприємств готельного бізнесу та при викладанні дисципліни «Організація готельного господарства», «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства». Апробація. Результати дослідження доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка «Готельні інсайти».
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66256
metadata.dcterms.references: 1. Ужгород. . URL: https://uk.wikipedia.org/. (дата звернення 08.05.2024). 2. Основні показники діяльності колективних засобів розміщування в Україні. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення 09.05.2024). 3. Вooking.com. . URL: https://www.booking.com/ (дата звернення 09.05.2024). 4. Туристичний портал міста Ужгород. URL: https://visit uzhhorod.itc.gov.ua/(дата звернення 09.05.2024). 5. Готель «Ужгород». URL: https://hoteluzhgorod.com/ (дата звернення 10.05.2024). 6. Готель «Nicole». URL: https://www.booking.com/ (дата звернення 10.05.2024). 7. Hotel Praha. URL: https://www.hotel-praha.com.ua/ (дата звернення 10.05.2024). 8. Ковешніков В. С. Організація готельно-ресторанної справи: навчальний посібник / В. С. Ковешніков, М. П. Мальська, Х. Й Роглєв. – К.: Кондор, 2015. –752 с 9. ДБН В.2.2-20:2008 Будинки та споруди. Готелі. 2009. 55 с. 10. Готельна справа: Навчальний посібник / І. В. Левицька, Н.В. Корж, Н. В. Онищук – К.:Київ.нац.торг.-екон.ун-т,. Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. – 580 с. 11. ДСТУ 4269:2003 Послуги туристичні. Класифікація готелів. 12. Круль Г., Заячук О. К Організація і технологія надання послуг гостинності : навч. посіб. 2-ге вид., перероб. і доп. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022. 488 с. 13. Галасюк С. С., Нездоймінов С. Г. Організація готельного господарства: навчально-практичний посібник / С. С. Галасюк, С. Г. Нездоймінов. – К.: ФОП Гуляєва В. М., 2019. – 204 с. 14. Малюк Л. П. Професійна етика та етикет у готельно-ресторанному бізнесі навч. посібник / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва. – Х. : ХДУХТ, 2016. –146 с. 15. Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства : підручник для вищів / за ред. проф. Н. О. П’ятницької. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2005. – 632 с 16. Організація ресторанного господарства : навч. посіб. для студентів вишів / В. В. Архіпов. – 2-ге вид. Київ : Центр учбової літератури, 2012. – 280 с. 17. Проектування готелів : навч. посіб. /А.А. Мазаракі, М.І. Пересічний, С.Л. Шаповал та ін.; за ред. А.А. Мазаракі. – К.: Київ. нац. торг-екон. ун-т, 2012. – 340 с. 18. ДБН В. 2.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення. 2022. 75 с. 19. ДБН В.2.2-16-2019 Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади. 20. Давидова О. Ю., Полстяна Н. В. Організація в ресторанному господарстві (виробництво) : підручник / О. Ю. Давидова. Н. В. Полстяна. –Харків : ХДУХТ, 2017 – 350 с 21. Технологія продукції ресторанного господарства : навчальний посібник / В. Доценко, В. Губеня, О. Кирпиченкова, В. Кочерга. К.: Кондор, 2019. 292 с. 22. Технологія продукції ресторанного господарства: підручник / А. Д. Салавеліс, С. Л. Колесніченко, Ю. О. Козонова, С. О. Поплавська. Одеса : Освіта України, 2017. 312 с. 23. Проектування підприємств готельно-ресторанного господарства: навч. посіб. /Н.О. П’ятницька, Н.М. Зубар, Г.Т. П’ятницька, Л.К. Агафонова, Н.В. Бунтова та ін. за заг. ред. Н.О. П’ятницької, Н.М. Зубар. К.: Кондор, 2016. 407 с. 24. Устаткування закладів ресторанного господарства: підручник / Доценко В.Ф., Губеня В.О. – Київ: Кондор-Видавництво, 2016. 636с. 25. В. Г. Захарчук, Т. А. Кунділовська, Г. Є. Гайдукович Технологія продукції ресторанного господарства: навчальний посібник. – Одеса: ОНЕУ, Атлант ВОІ СОІУ, 2016 р. 479 с 26. HoReCa: навчальний посібник: у 3-х томах. Т. 1. Готелі / [А.А. Мазаракі, С.Л. Шаповал, С.В. Мельниченко та ін.]; за ред. А.А. Мазаракі. – 2-ге вид., виправл. і доповн. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 412 с 27. Устаткування підприємств харчування : практикум. Ч. 2. Теплове устаткування / Г. В. Дейниченко, Н. О. Афукова, Г. М. Постнов та ін. - К. : ІНКОС, 2016. 384 с. 28. ДСТУ 4281:2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація 29. Андренко І. Б. Менеджмент готельно-ресторанного господарства: підручник / І. Б. Андренко, О. М. Кравець, І. М. Писаревський ; Харк. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Х. : ХНУМГ, 2014. 431 с. 30. Менеджмент ресторанного господарства: навч. посіб.: / Г.Т. П'ятницька, Н.О. П'ятницька, Л.В. Лукашова та ін. за ред. Г.Т. П'ятницької. - К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008 р. 374 с.
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_241-20b-01_Lunkin_V_YE.pdf
  Restricted Access
3.05 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.