Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66247
Title: | Стратегія вдосконалення діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу |
Authors: | Галій, Богдан Дмитрович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Кирилюк, О. М. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Keywords: | стратегія;ребрендинг;кав’ярня;підприємство ресторанного господарства;послуга;конкурентоспроможність |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Галій Б. Д. Стратегія вдосконалення діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. О. М. Кирилюк. Харків; ДБТУ. 2024. 51 с. |
Abstract: | Актуальність кваліфікаційної роботи. Пошук стратегії розвитку підприємств ресторанного бізнесу обумовлюється низкою факторів, таких як зміни в ринкових умовах, конкуренція, зміна смаків і вподобань споживачів, або необхідність оновлення та покращення бренду. Якщо ринкові умови зазнали змін, з'явилися нові конкуренти або змінилася поведінка споживачів, стратегія розвитку може допомогти підприємству виділитися та привернути увагу споживачів. Якщо підприємство стикається з проблемами розпізнаваності бренду або негативним іміджем, ребрендинг допоможе створити новий, привабливий та запам'ятовуваний образ. При зміні цільової аудиторії, ребрендинг може бути необхідним для залучення нової аудиторії та задоволення їхніх потреб і вимог. Для оновлення іміджу та відокремлення від конкурентів ребрендинг може стати ефективним інструментом для створення свіжого та вражаючого образу. Актуальність цього дослідження зумовлена тим, що недостатнє вивчення внутрішніх і зовнішніх умов бізнесу та основних проблем його розвитку часто призводить до недоцільного використання методів ребрендингу або їх неефективного застосування. Це обґрунтовує вибір теми дослідження, визначення його мети та завдань для їх вирішення. Об’єктом дослідження є бренд кав’ярень «Coffe Life» Предметом дослідження є розробка пошук та розробка стратегії розвитку кав’ярні бренду «Coffe Life», з метою підвищення конкурентних переваг та зміцнення конкурентоспроможності на ринку сфери гостинності. Метою випускної кваліфікаційної роботи є розробка стратегічних заходів щодо вдосконалення діяльності підприємства ресторанного господарства. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66247 |
metadata.dcterms.references: | 1. Афанасьєва О.П. Маркетинг в ресторанному господарстві [Текст] :навч.- метод. посібник / О.П. Афанасьєва, О.В. Жегус, М. B. Михайлова. – Х. : Видавництво Іванченка І.С., 2016 – 18 с. 2. Асоціації індустрії гостинності [Електронний ресурс] – Режим доступу : https://aigu.org.ua/ – Станом на 13.05.2024.– Назва з екрану. 3. Богуславець, К.Д., Чеботарьова, І.Б. (2014). Дослідження впливу кольору на купівельну спроможність товарів. Вісник Харківської державної академії дизайну і мистецтв, (4-5), 4-12. http://nbuv. gov.ua/UJRN/had_2014_4-5_3. 4. Гончар Л.О., Єфіменко І.О. Особливості використання сучасних методів управління змінами у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Л.О.Гончар, І.О. Єфіменко. Ефективна економіка № 10, 2015. 5. Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії і перспективи [Електронне видання] : тези доповідей VІ Всеукр. студ. наук. конф. (Київ, 25 березня 2020 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т,2020. – 318 с. – Укр. та англ. мовами. 6. Гросул В. А., Калєнік К. В. Лояльність споживачів як основний критерій формування конкурентних переваг підприємств ресторанного господарства [Електронний ресурс] Економіка та суспільство : елект. наук.фахове видання. 2018. Вип. 15. С. 272–277. 7. Домінська О.Я. Сучасний стан та інноваційні процеси розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні / О.Я. Домінська, Н.О. Батьковець //Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Економічні науки.− 2017. − Вип. 52. − С. 39 − 41. 8. ДСТУ 3862-99. Ресторанне господарство. Терміни та визначення [Текст] : вид. офіц. / Державний Стандарт України. − Натомість ДСТУ 3862-99. − Київ : Держстандарт України, 1999. − 25 с. 9. Калєнік К. В. Методичний підхід до оцінки конкурентоспроможності ресторанної послуги. Вісник Одеського національного університету. Економіка. – 2017. Том 22. Випуск 8(61). С. 61-66. 10. Калєнік К.В. Особливості конкуренції у галузі ресторанного господарства. Перспективи розвитку сучасної науки: матеріали ІІІ-ої Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 15-16 липня 2017 р.Київ: МЦНД, 2017. С 13-14 11. Ковешніков В.С.Організація готельно – ресторанної справи:навчальний посібник / В.С. Ковешніков, М.П. Мальська, Х.Й. Роглєв.-К.:Кондор,2015.-752с. 12. Король О.Д., Крачило М.П. К 68 Менеджмент туризму: Навч. посіб.— К.: Знання, 2009. — 248 с., іл. — (Вища освіта ХХІ століття). 13. Кудла Н. Є. Менеджмент підприємства готельно-ресторанного бізнесу[Текст] / Н. Є. Кудла. – Київ : Знання, 2012. – 343 с. 14. Мазаракі А.А. HoReCa : навч. посіб. : у 3 т. – Т. 2. Ресторани / [А.А.Мазаракі, С.Л. Шаповал, С.В. Мельниченко та ін.] ; за ред. А.А. Мазаракі. – Київ : Київ. нац.торг.-екон. унт, 2017. – 312 с. 15. Міценко Н. Г. Засади стратегічного управління розвитком товарообороту підприємств / Н. Г. Міценко, Р. І. Ласка, А. В. Найда // Торгівля, комерція, підприємництво : зб. наук. праць. – Львів : ЛКА, 2014. – Вип. 16. – С.37-41. 16. Наказ Державної туристичної адміністрації України «Про затвердження Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг» - 16.03.2004 N 19 – Київ, 2004. 17. Науменко М.О., Тютюнік О.М. Шляхи забезпечення якісного обслуговування споживачів на підприємствах ресторанного господарства. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2011. № 36. С. 179–181. 18. Оробейко Е.С., Шредер Н.Г. Організація обслуговування: ресторани і бари: посібник. - М.: Альфа-М; ИНФРА-М, 2006. - 320 с. 19. Основи готельно-ресторанної справи : навчальний посібник / Н. І.Данько, А. Ю. Парфіненко, П. О. Подлепіна, О. О. Вишневська [за заг. ред. А.Ю. Парфіненка]. – Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2017. –288 с. 20. Оцінка позиціонування підприємства в умовах конкурентного середовища. Розділ колективної монографії: Економічний розвиток держави,регіонів і підприємств: проблеми та перспективи: колективна монографія / Авт.кол. А. В. Рибчук, І. Я. Кулиняк, Т. В. Кулініч та ін. / За заг. ред. проф. А. В.Рибчука. – Львів: Видавництво «Растр-7», 2017. – С. 349-359. 21. Послуги туристичні. Класифікація готелів : ДСТУ 4269:2003. [Чинний від 23.12.2003 р.] – Вид. офіц. – Київ : ДП НДІ «Система», 2003. – 30 с. — (Національні стандарти України). 22. Продан І., Баран О. Система клієнтоорієнтованого сервісу в закладі ресторанного господарства / І. О. Продан, О. П. Баран // Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку: зб. тез доповідей Міжн. наукт.-практ. конф. студентів та молодих учених (Тернопіль, 12-13 травня 2016 ) .- Тернопіль, ТНЕУ.- 2016. - 226 с. 23. Продан І, Різник Ю. Клієнтоорієнтований підхід як передумова конкурентоспроможності підприємства // І. О. Продан, Ю. І. Різник / Бізнес Інформ. – 2017. 24. Ресторанний консалтинг. [Електронний ресурс]. — Режим доступу:https://www.kraii.com.ua/ru/works/hotel_restaurant 25. Сушкова, А., & Чеботарьова, І.Б. (2022). Вплив кольору на сприйнятя інформації в різних країнах. Інформаційні технології в сучасному світі: дослідження молодих вчених: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів 17-18 лютого 2022 р. – Х.: ХНЕУ імені Семена Кузнеця, 2022. – С. 100. 26. Тімар І. В. Вплив іміджу підприємства сфери готельних послуг на формування його конкурентних переваг / І. В. Тімар // Вісник Дніпроп. ун-ту. Сер. Економіка. – 2015. – Вип. 9(3). – С. 145–149. 27. Сайт управління статистики Чернівецької області [Електронний ресурс] // Держ. ком. статистики Чернівецької області. – Офіц. веб-сайт. – Режим доступу : http://www.cv.ukrstat.gov.ua. 28. Сарай Н.І. Економічна діагностика: Навчальний посібник / Н.І. Сарай.– Тернопіль: Крок, 2015. – 164 с. 29. Фейгенбаум А. Контроль качества продукции / А. Фейгенбаум. – М. :Экономика, 1986. – 186 с. 30. Чорна М. В. Особливості управління розвитком підприємств ресторанного господарства / Чорна М. В., Коваль М. С. // Ефективна економіка. – 2015. ̶№1. 31. Чорна М. В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств / М. В. Чорна, С. В. Глухова // монографія – Харків : ХДУХТ – 2012. – 210с. 32. Asdullah M. A. Impact of External Factors on Fast Food Business [Text] /M. A. Asdullah, Zohaib-ur-Rehman, R. Navid Ahmad // Journal of Resources Development and Management. – 2015. – Vol.9. – Р. 30-35. 33. Boo H. V. Service environment of restaurants: findings from the youth customers [Text] / H. V. Boo // Journal of ASIAN Behavioural Studies. − 2017. −2(2). − Р. 67-77. 34. Chen, R. J. C.. From sustainability to customer loyalty: A case of full service hotels’guests. Journal of Retailing and Consumer Services. – 2015. – 22. Р.261–265. 35. Dagnino G.B., King, D.R. & Tienari, J. Strategic management of dynamic growth [Text] / G.B. Dagnino, D.R. King, J. Tienari, // Long Range Planning. − 2017. − 50(4) . − Р. 427-430. 36. Hrosul, V., Kovalenko, S., Saienko, V., Skomorovskyi, A., Kalienik, K.,Balatska, N. Research of logical contradictions in the conditions of cluster management of the enterprise (Article). Journal of Management Information and Decision Sciences/ Volume 24, Issue Special Issue 1, 2021, Pages 1-4. 37. Liudmyla, S., & Аlina, A. (2020). Ways of transferring the internal speech of characters: Psycholinguistic projection. Psycholinguistic, 27(2), 361-384. 38. Nickson, D. Human Resource Management for the Hospitality and Tourism Industries / Dennis Nickson. - USA: Elsevier Ltd., 2010. - 305 p. 39. Restaurantguru.com 40. Thompson, A., Strickland, A.J., & Gamble, J.E. (2007). Crafting &executing strategy. New York: McGraw-Hill Irwin. Mescon, M., Albert, M., &Khedouri, F. (2007). Management. New York: Harper & Row Publishers. 41. Тop20.ua/cv/restorani-kafe-bari/restorani/ |
Appears in Collections: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_241-20b-01_Haliy_B_D.pdf Restricted Access | 2.34 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.