Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66087
Title: Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Authors: Підплета, Аліна Володимирівна
metadata.dc.contributor.advisor: Черемська, Тетяна Володимирівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Keywords: крем;крем каталонський;десерт;модифікований крохмаль;оксиаміл ОПВ;напівфабрикат;кулінарна продукція
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Підплета А. В. Розроблення проєкту технології крему каталонського та її впровадження у кав'ярнях: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Т. В. Черемська. Харків: ДБТУ, 2024. 84 с.
Abstract: У першому розділі «Сучасний стан виробництва та реалізації кремів» на ведено характеристику та аналіз технології виробництва крему каталонського. Представлено теоретичні данні про особливості виробництва крему каталонсь кого. Показано перспективи розроблення технології кремів з використанням мо дифікованого крохмалю оксиаміл ОПВ. У другому розділі «Організація, предмети, матеріали та методи дослі дження», визначені об'єкти, матеріали й методи дослідження. У третьому розділі «Розроблення проєкту технології крему каталонсько го» доведено необхідність та доцільність розроблення проєкту технології крему каталонського з підвищеними органолептичними та технологічними властивос тями шляхом введення в рецептурний склад модифікованого крохмалю оксиаміл ОПВ. Обґрунтовано та розроблено рецептурний склад та технологічну схеми ви робництва крему каталонського з використанням модифікованого крохмалю ок сиаміл ОПВ. Визначено основні показники якості та безпечності крему каталон ського з використанням модифікованого крохмалю оксиаміл ОПВ. Розроблено технологічну документацію. Впровадження результатів дослідження представлено в розділі чотири.
The first chapter "The current state of production and sale of creams" provides a description and analysis of the production technology of Catalan cream. Theoretical data on the peculiarities of the production of cream of Catalonia are presented. The prospects for the development of cream technology using modified oxyamyl OPV starch are shown. In the second chapter "Organization, objects, materials and methods of research", the objects, materials and methods of research are defined. In the third chapter "Development of the technology project of the cream of Catalonia" the necessity and expediency of the development of the technology project of the cream of Catalonia with increased organoleptic and technological properties by introducing the modified starch oxyamyl OPV into the formulation is proved. The recipe composition and technological schemes for the production of cream of Catalonia using modified starch oxyamyl OPV were substantiated and developed. The main indicators of the quality and safety of cream of Catalonia using modified starch oxyamyl OPV were determined. Technological documentation has been developed. The implementation of the research results is presented in chapter four.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66087
metadata.dcterms.references: 1. Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: Навчальний по сібник для технол. та таворознав. Фак. Торг. Вищих навч. підприємств. Хар ків:НВФ «Студцентр», 1999.392 с. 2. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів: Для підп риємств громад. харчування всіх форм власності / О.М. Шалимінов, Т.П. Дят ченко, Л.О. Кравченко та ін. К.: А.С.К., 2000. 848 с. 3. Методичні рекомендації з розробки рецептур на нову кулінарну про дукцію / Л.М. Крайнюк, Л.О. Касілова, Л.Д. Манєлова та ін.; ХДУХТ Харків, 2005. 42 с. 4. Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф. та ін. Фізіологія харчування: Навчаль ний посібник для технол. та таворознав. фак. торг. вищих навч. закладів. // Хар ків: НВФ «Студцентр», 1999. 392с. 5. Смоляр В. І. Фізіологія та гігієна харчування. К.: Здоров'я, 2000. 336 с. 6. Смолянський Б. Л. Нетрадиційні види харчування // Гігієна Капрельянц Л. В., Іоргачова К. Г. «Функціональні продукти» харчування з основами нутри ціології. Київ: Здоров'я, 1999. С.144-146 7. Ванханен В. В., Пономаренко В. І. Основні гігієнічні вимоги до побу дови харчового раціону людини // Гігієна харчування з основами натриціології. Київ: Здоров'я, 1999. С.43-50. 8. Банова С. І. Удосконалення технології збивних кондитерських виробів.: Автореф.дисс. канд. Техн..наук.: Одеська національна академія харчових тех нологій , 2003. С.32. 9. Гребельник О.П. Розробка технології сухих десертних сумішей: про дукції: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.П. Гребельник; Нац. ун-т харч. технологій. К., 2003. 15 с. 10. Дорохович А.М., Apaніна I.Л. Замiнники цукру // Харчова та перероб на промисловiсть. 1993. №10. С.16–17. 11. Банова С. І. Удосконалення технології збивних кондитерських виробів.: Автореф.дисс. канд. Техн..наук.: Одеська націонал ьна академія харчових технологій , 2003. С.32. 12. М. Ветров Технологія молочно-білкових напівфабрикатів зі сколотин для виробництва структурованої десертної продукції: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / В.М. Ветров; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. Донецьк, 2007. 18 с. 13. Горальчук А.Б Зміна амінокислотного та жирно-кислотного складу емульсійних соусів на основі овочевої сировини в ході технологічної обробкив Україні/ Горальчук А.Б., Пивоваров П.П. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / Хар ків. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2007 Вип. 1(5) С.100-106. 14. Гребельник О.П. Розробка технології сухих десертних сумішей: про дукції: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.П. Гребельник; Нац. ун-т харч. технологій. К., 2003. 15 с. 15. Дюкарева, Г. І. Одержання пінних систем для морозива на основі ко преципітату та еламіну / Г. І. Дюкарева, О. Є. Шевченко, А. М. Чуйко // Про гресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / Харків. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2005. Вип. 2.С. 137-143. 16. Швайка Л.А. Планування діяльності підприємства: Навчальний посі бник. Львів: «Новий світ-2000», 2003. 268 с. 17. Збірник нормативних документів державного регулювання у сфері ресторанного бізнесу. Уклад: О.І.Черевко, Л.П.Малюк, Г.В.Дейниченко. Хар ків.: ПКФ «Фавор ЛТД», 2003. 440 с. 18. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постнов Г.М. Обладнання підпри ємств харчування: Довідник. Ч.1 Харків: ДП Редакція «Мир техники и техноло гий», 2002. 256 с. 19. Машкін М. І. Технологія виробництва молока і молочних продуктів : Навчальне видання / М. І. Машкін, Н. М. Париш. К. : Вища освіта, 2006. 351 с. 20. Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі (зі змінами): ДСТУ 3662: 97. [Чинний від 2002-07-01]. К. : Держспоживстандарт України, 2002. 13 с. (Національні стандарти України) 21. Момчева А. М. Молочний ринок України: сучасний стан та перспек тиви розвитку /А. М. Момчева // Науковий вісник Ужгородського університету. Економіка. 2010. Вип. 30. С. 164-168. 22. Одарченко А. М. Товарознавство молочних товарів : Навчальний по сібник / А. М. Одарченко. Х. : ХДУХТ, 2007. 336 c. 14. Постернікова О. О. Роз виток ринку молока та молочних продуктів в Україні / О. О. Постернікова // Придніпровський науковий вісник (Серія: Економічні науки: маркетинг і мене джмент). 2008. №11. С. 98-101. 23. Мікробіологія молока та молочних продуктів : підручник / В. Г. Ски біцький, В. В. Власенко, І. Г. Власенко [та ін.] Вінниця : Едельвейс і К, 2008. 412 c. 24. Скопенко H. C. Сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі України / H. C. Скопенко, А. О. Бовкун // Продукты & ингредиенты. 2011. N 4. С. 36-37. 25. Технологія незбираномолочних продуктів : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технологій. Вінниця : Нова Кн., 2005. 261 c. 26. Технологія морозива : Навч. посібник / І. І. Бартковський, Г. Є. Полі щук, Т. Є. Шарахматова [ та ін.] К. : 2010. 248 с. 27. Технологія переробки молока : навчальний посібник / Ф. В. Перце вий, П. В. Гурський, О. О. Грінченко [та ін.] Харків : ХДУХТ, 2006. 378 с. 28. Lyulka, Aleksandr Nikolaevich, Dariya Yurievna Sazonova, and Georgij Mihajlovich Lyavinec. "Вплив дієтичних добавок на структуроутворення солод ких страв." Научный взгляд в будущее, no. 05-02 (October 12, 2017): 42–47. http://dx.doi.org/10.30888/2415-7538.2017-05-02-005. 29. Niemirich, A., О. Petrusha, A. Gavrish, and L. Trofymchuk. "Оцінка яко сті кремів зі сметани з порошком з обліпихи." Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies 18, no. 2 (September 5, 2016): 63–67.
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_463_181z-22b-stn-2-01_Pidpleta_A_V.pdf
  Restricted Access
2.67 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.