Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65955
Название: | Формування продовольчої безпеки регіону |
Другие названия: | Formation of food security in the region |
Авторы: | Свирид, Кирило Володимирович |
Научный руководитель: | Віннікова, Вікторія Вікторівна |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування |
Ключевые слова: | продовольча безпека;ефективність;торгівля;криза;торговельні підприємства;food safety;efficiency;trade;crisis;trade enterprises |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Свирид К.В. Формування продовольчої безпеки регіону: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 073 - Менеджмент; наук. кер. Віннікова В.В.; Харків: ДБТУ, 2024. 60с. |
Краткий осмотр (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає в тому, що в практичній діяльності торговельного підприємства діагностика її продовольчої безпеки проводиться не систематично, а лише тоді коли виникає реальна загроза кризового становища.
В роботі приділяється увага визначенню комплексу показників діяльності підприємства, які найбільш детально розкривають сучасний стан та визначають стратегічні напрямки розвитку продовольчої безпеки на зовнішніх ринках України.
Метою дослідження формування продовольчої безпеки підприємства – підвищення ефективності його роботи на основі системного вивчення всіх видів діяльності та узагальнення його результатів; визначення, подолання та попередження кризових явищ на підприємстві.
Предметом вивчення формування продовольчої безпеки торговельного підприємства є аналіз виробничих і економічних результатів, фінансового стану, результатів соціального розвитку і використання трудових ресурсів, стану і використання основних фондів, витрат на виробництво і реалізацію продукції ( робіт, послуг), оцінку ефективності.
Об`єктом дослідження є система ефективності продовольчої безпеки торговельного підприємства.
Основними завданнями дослідження кваліфікаційної роботи є:
- розгляд основних понять формування продовольчої безпеки регіону;
- аналіз динаміки розвитку торговельного підприємства даної галузі;
- розгляд нормативно-правової бази з регулювання продовольчої безпеки торговельних
підприємств;
- представлене економічне обгрунтування доцільності формування продовольчої безпеки
торговельного підприємства.
Теоретичну та методологічну основу дослідження становлять наукові праці закордонних та вітчизняних вчених з даної проблеми, законодавчі та нормативні акти України. У процесі дослідження використовувались загальнонаукові методи аналізу та синтезу, порівняння; економіко-статистичні методи збору та обробки інформації середніх і відносних величин. The relevance of the topic of the qualification work lies in the fact that in the practical activity of a trade enterprise, the diagnosis of its food security is not carried out systematically, but only when there is a real threat of a crisis situation. In the work, attention is paid to the definition of a set of indicators of the enterprise's activity, which reveal the current state in the most detail and determine the strategic directions of food security development in the foreign markets of Ukraine. The purpose of the study of the formation of food security of the enterprise is to increase the efficiency of its work based on a systematic study of all types of activities and generalization of its results; definition, overcoming and prevention of crisis phenomena at the enterprise. The subject of studying the formation of food security of a trading enterprise is the analysis of production and economic results, financial condition, results of social development and use of labor resources, condition and use of fixed assets, costs for production and sale of products (works, services), evaluation of efficiency. The main research tasks of the qualification work are: - consideration of the main concepts of the formation of food security in the region; - analysis of the dynamics of the development of a trade enterprise in this industry; - review of the legal framework for regulating food safety of trade enterprises; - the economic justification of the feasibility of the formation of food security of a trading enterprise is presented. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65955 |
Располагается в коллекциях: | 073 - "Менеджмент" (Бакалаври) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_B_44_2_073-20b-02_Svyryd_K_V_.pdf Restricted Access | 721.48 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.