Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65955
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorВіннікова, Вікторія Вікторівна-
dc.contributor.authorСвирид, Кирило Володимирович-
dc.date.accessioned2025-05-06T17:33:23Z-
dc.date.available2025-05-06T17:33:23Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСвирид К.В. Формування продовольчої безпеки регіону: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 073 - Менеджмент; наук. кер. Віннікова В.В.; Харків: ДБТУ, 2024. 60с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65955-
dc.description.abstractАктуальність теми кваліфікаційної роботи полягає в тому, що в практичній діяльності торговельного підприємства діагностика її продовольчої безпеки проводиться не систематично, а лише тоді коли виникає реальна загроза кризового становища. В роботі приділяється увага визначенню комплексу показників діяльності підприємства, які найбільш детально розкривають сучасний стан та визначають стратегічні напрямки розвитку продовольчої безпеки на зовнішніх ринках України. Метою дослідження формування продовольчої безпеки підприємства – підвищення ефективності його роботи на основі системного вивчення всіх видів діяльності та узагальнення його результатів; визначення, подолання та попередження кризових явищ на підприємстві. Предметом вивчення формування продовольчої безпеки торговельного підприємства є аналіз виробничих і економічних результатів, фінансового стану, результатів соціального розвитку і використання трудових ресурсів, стану і використання основних фондів, витрат на виробництво і реалізацію продукції ( робіт, послуг), оцінку ефективності. Об`єктом дослідження є система ефективності продовольчої безпеки торговельного підприємства. Основними завданнями дослідження кваліфікаційної роботи є: - розгляд основних понять формування продовольчої безпеки регіону; - аналіз динаміки розвитку торговельного підприємства даної галузі; - розгляд нормативно-правової бази з регулювання продовольчої безпеки торговельних підприємств; - представлене економічне обгрунтування доцільності формування продовольчої безпеки торговельного підприємства. Теоретичну та методологічну основу дослідження становлять наукові праці закордонних та вітчизняних вчених з даної проблеми, законодавчі та нормативні акти України. У процесі дослідження використовувались загальнонаукові методи аналізу та синтезу, порівняння; економіко-статистичні методи збору та обробки інформації середніх і відносних величин.uk_UA
dc.description.abstractThe relevance of the topic of the qualification work lies in the fact that in the practical activity of a trade enterprise, the diagnosis of its food security is not carried out systematically, but only when there is a real threat of a crisis situation. In the work, attention is paid to the definition of a set of indicators of the enterprise's activity, which reveal the current state in the most detail and determine the strategic directions of food security development in the foreign markets of Ukraine. The purpose of the study of the formation of food security of the enterprise is to increase the efficiency of its work based on a systematic study of all types of activities and generalization of its results; definition, overcoming and prevention of crisis phenomena at the enterprise. The subject of studying the formation of food security of a trading enterprise is the analysis of production and economic results, financial condition, results of social development and use of labor resources, condition and use of fixed assets, costs for production and sale of products (works, services), evaluation of efficiency. The main research tasks of the qualification work are: - consideration of the main concepts of the formation of food security in the region; - analysis of the dynamics of the development of a trade enterprise in this industry; - review of the legal framework for regulating food safety of trade enterprises; - the economic justification of the feasibility of the formation of food security of a trading enterprise is presented.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectторгівляuk_UA
dc.subjectкризаuk_UA
dc.subjectторговельні підприємстваuk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.subjecttradeuk_UA
dc.subjectcrisisuk_UA
dc.subjecttrade enterprisesuk_UA
dc.titleФормування продовольчої безпеки регіонуuk_UA
dc.title.alternativeFormation of food security in the regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування-
Appears in Collections:073 - "Менеджмент" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_44_2_073-20b-02_Svyryd_K_V_.pdf
  Restricted Access
721.48 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.