Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65769
Title: Розроблення проекту технології плодово-ягідних наповнювачів з використанням натуральних барвників компанії «Євроімпекс» та її упровадження в спеціалізованому цеху
Other Titles: Development of a project for the technology of fruit and berry fillers using natural dyes of “Euroimpex” company and its implementation in a specialized workshop
Authors: Бородкіна, Оксана Олександрівна
metadata.dc.contributor.advisor: Гринченко, О. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Keywords: натуральні харчові барвники;наповнювачі плодово-ягідні капсульні;дифузія барвних речовин;технологія;впровадження
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Бородкіна О. Розроблення проекту технології плодово-ягідних наповнювачів з використанням натуральних барвників компанії «Євроімпекс» та її упровадження в спеціалізованому цеху: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. О. Гринченко. Харків: ДБТУ, 2024. 65 с.
Abstract: Об’єктами дослідження є харчові барвники як харчовий інгредієнт закладів ресторанного господарства. Метою даного дослідження є визначення загальних принципів використання барвників в технології харчової продукції з апробацією виробництва наповнювачів плодово-ягідних капсульних з їх використання. Вивчено загальні принципи використання барвників в технології харчової продукції. Досліджено сучасний стан застосування харчових добавок, що покращують зовнішній вигляд харчових продуктів, в технології плодово-ягідних наповнювачів. Розробленно технічне завдання на створення нової продукції. Розроблено проєкт технології плодово-ягідних наповнювачів з використанням натуральних барвників. Занормовано показники якості та безпечності харчової продукції Розроблено елементи харчової безпечності для технології капсульних наповнювачів з використанням натуральних барвників Розроблено проект рецептурного складу та технологічної схеми виробництва наповнювачів плодово-ягідних капсульних з використанням натуральних харчових барвників. Розроблено проект технологічної документації – технологічні картки на нову продукцію.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65769
metadata.dcterms.references: 1. ДСТУ-Н CODEX STAN 192:2009 Харчові добавки. Номенклатура та загальні вимоги / Київ, 2016. – 289 с. 2. Ластухін Ю.О. Харчові добавки. Е-коди. Будова.Одержання. Властивості. Навч. посібник. – Львів: Центр Європи, 2009. – 836 с. 3. Food additives in Europe 2000. Status of safety assessments of food additives presently permitted in the EU. TemaNord 2002:560. –Copenhagen: Nordic council of Ministers, 2002. 4. Food additives. Second edition revised and expanded / edited by A. Larry Branen [ et al. ] – Copyright by Marcel Dekker, 2002. 5. Essential guide to food additives / edited by Mike Saltmarsh. – 4h Edition – The Royal Society of Chemistry, 2013 . 6. Колесник С. Д. Комісія Кодекс Аліментаріус в світі та в Україні / С. Д. 7. Слободкін В. І. Концептуальні положення Кодекс Аліментаріус та їх реалізація в національному законодавстві України / В. І. Слободкін // Проблеми харчування. – 2008. – № 3-4. – С. 13–22. 8. Основи фізіології харчування / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. С. Артеменко та ін. : Підручник. ‒ Х.: Торнадо, 2003 ‒ 407 с. 9. Кондратюк, Н. В. Технологія солодких страв з використанням капсульованих продуктів з про біотичними мікроорганізмами / Н. В. Кондратюк : дис.... канд. техн. наук. ‒ Харків: ХДУХТ. − 2012 ‒ 292 с. 10. Васильєва, О. О. Технологія напівфабрикатів на основі топінамбура для солодких збивних страв / О. О. Васильєва : дис..... канд. техн. наук. ‒ Харків. ‒ 2005. − 272 с. 11. Clark A. H. Structure and mechanical properties of biopolymer gels / A. H. Clark, S. B. Ross-Murphy // Advances in Polymer Science. ‒ 1987. ‒ Vol. 85 ‒ P. 34-159. 12. Горальчук А. Б. Реологічні методи дослідження сировини і харчових продуктів та автоматизація розрахунків реологічних характеристик: Навчальний посібник / А. Б. Горальчук, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко та ін. / Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. – Харків, 2006. – 63 с. 13. ДСТУ 3946-2000. Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення. – Київ: Держспоживстандарт України, 2000. – 26 с. 14. Давидова О.Ю. Розробка технології соусів з кісточкових плодів: автореф. дис… канд. техн. наук: 05.18.16. —Х., 1999. —19 с 15. https://stevia.in.ua/?gad_source=1&gclid=cj0kcqia1rssbhdharisanb4ejzmimceosdjvp5yset8s5jkizykozmg0dvj5y1wb0nv6imxdngkwkaaaiuwealw_wcb 16. https://ecoeda.com.ua/product/ekstrakt-stevii-steviozyd-rebaudiozid-a40/ 17. https://www.unian.ua/health/country/10905242-steviya-shkoda-korist-steviji-ta-inshih-pidsolodzhuvachiv.html 18. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постнов Г.М. Обладнання підприємств харчування: Довідник. В 3-х ч. Ч. 3 – Харків: ДП Редакція «Мир Техники и Технологий», 2003. – 380 с. 19. Іванова О.В. Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства: підручник/ О.В. Іванова, Т.В. Капліна. – Суми: Університетська книга, 2010. – 399 с. 20. Завдання і заходи Загальнодержавної програми "Здоров'я – 2020: український вимір". [Электроный ресурс]. (Режим доступа: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1164-2011-%D1%80).
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_463_181z-22b-stn-2-01_Borodkina_O_O.pdf
  Restricted Access
1.5 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.