Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65442
Title: Розроблення проекту технології овочевих мусів та її впровадження в кафе «Зорі» м. Харкова
Other Titles: Development of the vegetable mousse technology project and its implementation in “Zori” cafe, city of Kharkiv
Authors: Згарський, О. О.
metadata.dc.contributor.advisor: Гринченко, О. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Keywords: модифіковані крохмалі;соуси емульсійного типу;емульгатори;в'язкість;стійкість емульсії;безпечність;ефективність
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Згарський О. О. Розроблення проекту технології овочевих мусів та її впровадження в кафе «Зорі» м. Харкова: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. О. Гринченко. Харків: ДБТУ, 2024. 76 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, переліку посилань, додатків. Матеріали роботи викладено на 73 сторінках друкованого тексту, містять 18 таблиць, 19 рисунків. Перелік посилань налічує 29 інформаційних джерел. Метою кваліфікаційної роботи є розроблення проекту технології овочевих мусів та її впровадження в кафе «Зорі» м. Харкова. В роботі висвітлено огляд сучасного стану європейського та українського ринку овочевих мусів та їх цільової аудиторії; здійснено діагностику рецептурного складу та технологічного процесу виробництва закусок з пінною структурою як прототипу для розробки нової продукції; досліджено сучасні способи on-line реалізації продукції закладів ресторанного господарства: стан, перспективи, особливості комунікацій зі споживачами; розроблено технічне завдання на створення нової продукції. В експериментальній частині роботи розроблено проект рецептурного складу та технологічного процесу виробництва овочевих мусів; здійснено аналіз технологічного процесу щодо забезпечення якості та безпечності овочевих мусів;; розроблено заходи щодо on-line реалізації нової продукції; розроблено споживче маркування овочевих мусів. Кваліфікаційна робота ґрунтується на використанні загальних та спеціальних методів дослідження. У ході написання роботи використовувався метод системного підходу й аналізу.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65442
metadata.dcterms.references: 1. Гармонія овочевої краси та користі: Овочева кухня народів світу / Сич З.Д., Сич И.М. Гармонія овочевої краси та користі. — К: Арістей, 2015. — 192 с. 2. Наукові матеріали. Тенденции потребления свежих овощей и фруктов в Украине / АПК-Информ: овощи & фрукты [ Електронний ресурс] –https://www.fruit-inform.com/ru/news/176704#.WyGVBUiFOM8 3. Інтернет сайт компанії Valbona [Електронний ресурс]. ‒ Режим доступу: http://www.valbona.com/it/prodotti/freschi/flan-alle-zucchine 4. Інноваційні технології виробництва харчової продукції масового споживання : монографія / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, В. М. Михайлов та ін. ; за заг. ред П.П. Пивоварова ; Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. – Х., 2019. – 444 с. 56. 5. Маркетингове дослідження ринку виробництва закусок з пінною структурою / А. В. Ляхова, Л. М. Мостова // Інтегральна роль науки та освіти у міжнародному розподілі праці : збірник статей магістрів, аспірантів, молодих вчених. – ХТЕІ КНТЕУ, 2012. Ч. 1. – с. 321–326. 6. Актуальні проблеми виробництва солодких страв з пінною структурою / В. А. Гніцевич, О. А. Васильєва // Обладнання та технології харчових виробництв : тематичний збірник наукових праць ; відп. ред. В. О. Сукманов. – Донецьк: ДонДУЕТ, 2014. – Вип. 4, т. 2. – С. 182–185. 6. Гніцевич В. А. Обґрунтування рецептурного складу напівфабрикату для солодких страв / В. А. Гніцевич, Н. А. Федотова // Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. праць. – Донецьк, 2009. – Вип. 20. – С. 180–186. 9. Теоретичні та прикладні аспекти стабілізації харчових продуктів з гетерогенною структурою : монографія / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, В. М. Михайлов та ін.; Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. – Х., 2015. – 254 с. 10. Технологія і контроль якості кулінарної продукції з картоплі, овочів і грибів/ Литвинова Е. В., Шилов А. И., Большакова Л. С., Подкопаева З. П. - Видавництво: Академія, 2016. - 384 c. 12. Збірник рецептур страв і кулінарних виробів: Для підприємств громадського харчування. / Авт. –ТОВ «Видавництво Арій», М .: ІКТЦ «Лада», 2009. – 680 с. 13. Лекційний матеріал. Ресторанний бізнес: розвиток, концепція, класифікація. Барний бізнес як складова індустрії гостинності [Електронний ресурс]. - StudFiles.net/preview/5592005/ 14. Наукові матеріали [Електронний ресурс]. – yak.vlynko.com/?p=1657 15. Лекційний матеріал [Електронний ресурс]. eprints.kname.edu.ua/24945/1/2010 печ. 158Л КЛк_ВФах.pdf 16. Лекційний матеріал [Електронний ресурс].- present5.com/uspishnist diyalnosti-restoranu-zalez...ktoriv-pochinayuchi/ 17. Реферат [Електронний ресурс].- diplomba.ru/work/20286 18. Лекційний матеріал [Електронний ресурс].-dspace.tneu.edu.ua/bitstream/316497/9850/1/fkit_kki_dteo_ksm_LEK.pdf 19. Наукові матеріали [Електронний ресурс] pidruchniki.com/1821100143419/turizm/restoranne_go...tvo_suchasnih_umovah 20. Методичні вказівки для студентів [Електронний ресурс] -infopedia.su/11xc8d8.html 23. Деркач Т. М. Сучасні наукові напрями в харчуванні : навч. посібник / Т. М. Деркач, Н. В. Кондратюк. – Дніпропетровськ : ДНУ, 2014. –238 с. 24. Жири в харчовій промислова. Рослинні масла і жирове системи, що застосовуються в харчовій промисловості [Електронний ресурс]. ‒ Режим доступу: / http://www.edka.ru 25. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://findfood.ru/product/muss 26. Товарна інноваційна політика / Кардаш В. Я., Павленко І. А. [Електронний ресурс] – http://studentbooks.com.ua/content/view/94/54/1/9/ 27. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://seoprofy.ua/blog/prodvizhenie-sajtov/kak-raskrutit-internet-magazin 28. Лекційний матеріал. Технологія напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів з овочів та грибів. 29. Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії: норми від 18.11.1999 № 272 [Електронний ресурс] // МОЗ України [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://zakon2.rada.gov.ua. — Назва з екрана
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_46.3_181-22b-stn-2-01_Zgars_kiy _O_O.pdf
  Restricted Access
1.78 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.