Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65357
Title: | Напрями підвищення сервісної діяльності у сфері готельної індустрії |
Other Titles: | Areas for improving service activities in the hotel industry |
Authors: | Лагорська, Альона Олексіївна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Сорокіна, Світлана Вікторівна |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Keywords: | готельна індустрія;сервісний продукт;готельні послуги;hotel industry;service product;hotel services |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Лагорська А. О. Напрями підвищення сервісної діяльності у сфері готельної індустрії: кваліфікаційна робота магістра: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. С. В. Сорокіна. Харків; ДБТУ. 2024. 105 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена вивченню теоретичних засад і розробки практичних рекомендацій з вдосконалення діяльності готельно-ресторанного підприємства в сучасних умовах.
У кваліфікаційній роботі представлено теоретико-методологічні засади організації та технології готельної індустрії.
Наведено класифікацію чинників, що впливають на якість обслуговування на підприємствах готельної індустрії; моделі визначення якості обслуговування на підприємствах готельної індустрії
Проведено аналіз методів оцінки якості послуг та якості обслуговування споживачів у готельної індустрії.
Досліджено організаційно-управлінська діяльність готелю«Пілігрім». досліджено стан системи управління сервісною діяльністю у готелі «Пілігрім».
Оцінено ефективність напрямів підвищення сервісної діяльності
у готелі «Пілігрім».
Складено рекомендації щодо основних напрямів підвищення сервісної
діяльності у готелі «Пілігрім». The qualification work is devoted to the study of theoretical foundations and development of practical recommendations for improving the activities of a hotel and restaurant enterprise in modern conditions. The qualification work presents the theoretical and methodological foundations of the organization and technology of the hotel industry. The classification of factors influencing the quality of service in the hotel industry; models for determining the quality of service in the hotel industry are presented. The methods for assessing the quality of services and the quality of customer service in the hotel industry are analyzed. The organizational and managerial activities of the hotel “Pilgrim” are studied. the state of the service management system is investigated. in the hotel “Pilgrim”. The effectiveness of the directions of improving the service activity in the hotel “Piligrim”. Recommendations on the main directions of improving the service activity in the of the hotel “Piligrim”. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65357 |
metadata.dcterms.references: | 1. Агафонова Л.Т., Агафонова О.Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес. – К. (2002). URL: http://librarium.freehostia.com. 2. Андронко І.Б. Організаційно-економічні аспекти розвитку готельного господарства регіону: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.10.01 “Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка”. – Харків, 2003. – 20 с. 3. Асоціація готельних мереж України – офіційний сайт асоціації, яка об’єднує готелі та інші підприємства сфери гостинності в Україні. [Електронний ресурс]. Режим доступу: www.uhma.org.ua. 4. Бабушкіна Л.М. Маркетинг готельного бізнесу. – Київ: КНЕУ, 2011. 5. Бойчик І.М. Економіка підприємства: навч. посіб. – К.: Атіка, 2017. – 528 с. URL: http://dspace.wunu.edu.ua. 6. Васильєва Л.М., Дудник О.М. Менеджмент у готельному бізнесі. – Київ: Наукова думка, 2012. 7. Вірченко І.Ю. Готельний сервіс в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку // Вісник економічної науки України. – 2017. – Т. 4(1). – С. 101-109. 8. Висоцький О. Стратегії розвитку готельного бізнесу в умовах глобалізації. – Київ: Логос, 2017. 9. Вовк В.В. Управління сервісною діяльністю готелів у контексті глобалізації економіки // Науковий журнал “Туризм і гостинність”. – 2019. – № 2(7). – С. 44-51. 10. Герасимчук З.В., Сидорук С.В. Класифікація факторів розвитку регіонального ринку готельних послуг // Економічні реформи. – 2011. – № 2. URL: http://www.nbuv.gov.ua. 11. Герасимчук О.М. Управління сервісною діяльністю в готельному бізнесі. – Львів: Львівська політехніка, 2016. 12. Гриньова Н.А. Менеджмент готельного бізнесу. – Київ: Вища освіта, 2015. 13. ДСТУ 4268-2003 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги». 14. ДСТУ 4269-2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів». 15. ДСТУ 4527-2006 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення». 16. Дядечко Л.П. Економіка туристичного бізнесу: навч. посібн. – К. : Центр навч. літ-ри, 2007. – 224 с. 17. Єрмолов М.В., Бєляєва О.В. Аналіз та оцінка сервісу в готельному бізнесі. – Харків: ХНЕУ, 2018. 18. Ігнатьєва І.А., Гарафонова О.І. Корпоративне управління: підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 600 с. 19. Котлер Ф., Амстердам Г. Основи маркетингу. – Київ: Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2014. 20. Круль Г. Основи готельної справи: навч. посібн. – К. : Центр навч. літ-ри, 2011. – 368 с. 21. Лук’янова Л.Г., Дорошенко Т.Т. Уніфіковані технології готельних послуг. – К., 2001. 22. Лях Т.В. Інновації у готельному бізнесі. – Київ: Центр навчальної літератури, 2015. 23. Мальська М.П., Пандяк І.Г. Готельний бізнес: теорія та практика: навч. посібн. – К.: Центр навч. літ-ри, 2012. URL: https://shron1.chtyvo.org.ua. 24. Мальська М.П., Пандяк І.Г., Занько Ю.С. Організація готельного обслуговування: підручник. – К.: Вид-во “Знання”, 2011. – 366 с. 25. Мальська М.П., Худо В.В., Цибух В.І. Основи туристичного бізнесу: навч. посібн. – К.: Центр навч. літ-ри, 2004. – 372 с. 26. Мельник О.П. Модель організаційної структури управління готельного господарства України // Придніпровський науковий вісник. Економіка. – 1998. – № 7(74). – С. 1-5. 27. Місюра В.Я. Методологічний зв’язок понять у сфері сервісної політики держави // Державне управління: удосконалення та розвиток. – 2015. – № 5. URL: http://www.dy.nayka.com.ua. 28. Мунін Г.Б., Тимошенко З.І., Самарцев Є.В., Змійов А.О. Маркетинг туризму: навч. посібн. – К.: Вид-во Європ. Ун-ту, 2005. – Ч. 1. – 324 с. 29. Нечаюк Л.І., Телеш Н.О. Готельно-ресторанний бізнес: Менеджмент. – К., 2003. 30. Олійник Т.В. Розвиток сервісної діяльності у готельному бізнесі: тенденції та перспективи // Журнал “Економіка, управління та бізнес”. – 2017. – № 1. – С. 34-44. 31. Орлова О.С. Управління якістю послуг у готельному бізнесі. – Київ: НВП «Інтерсервіс», 2013. 32. Пандяк І. Сучасний стан та проблеми розвитку бізнес-готелів в Україні // Вісник Львівського національного університету ім. Івана Франка. – Сер.: Економічна. – Львів: Вид. центр ЛНУ ім. Івана Франка, 2008. – Вип. 24. – С. 224-229. 33. Погорєлова І.М. Аналіз факторів, що впливають на розвиток готельної індустрії в Україні // Журнал “Маркетинг та інновації в готельному бізнесі”. – 2015. – № 2(9). – С. 18-29. 34. Проблеми розвитку готельного господарства України // Удосконалення технології, організації, масового харчування, готельного господарства і туризму: зб. наук. праць. – Київ: КДТЕУ, 1998. – С. 29-33. 35. Про затвердження Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг: наказ Державної туристичної адміністрації України № 19 від 16.03.2004 (зі змінами і доповненнями). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0413-04 (дата звернення: 28.04.2020). 36. Про туризм: Закон України № 324/95-ВР від 15.09.1995 (зі змінами і доповненнями). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95-вр (дата звернення: 29.04.2020). 37. Ремеслова О.Л. Готельне господарство як об’єкт дослідження в умовах ринкової економіки. [Електронний ресурс]. – Доступний з: http://www.nbuv.gov.ua. 38. Ремеслова О.Л. Методичний підхід щодо оцінки задоволеності споживачів готельним продуктом // Торгівля і ринок України: тем. зб. наук. праць. – 2011. – Вип. 26, т. 1. – С. 212-216. 39. Свида І.В. Регіональні механізми розвитку готельного бізнесу в умовах ринкової економіки: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.00.05 “Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка” / І.В. Свида. – Ужгород, 2008. – 22 с. 40. Тетерюк О.Л. Підвищення ефективності надання послуг у туристському комплексі. [Електронний ресурс]. – Доступний з: http://s-journal.cdu.edu.ua. 41. Туристичний портал України – офіційний ресурс для туристів та готелів в Україні, що надає інформацію про індустрію гостинності. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.ukraine.travel. 42. Українська готельна асоціація – інформаційно-аналітичний портал, що публікує новини та дослідження у галузі готельного бізнесу та сервісу в Україні. [Електронний ресурс]. Режим доступу: www.ukrainehotelassociation.com. 43. Шевченко А.П. Сучасні підходи до розвитку готельного сервісу в Україні // Вісник Харківського національного університету. – 2016. – № 8. – С. 53-62. 44. Яремчук І.М. Теорія та практика готельної індустрії в Україні: сучасні тенденції та інноваційні підходи. – Київ: ІНФРА-М, 2018. |
Appears in Collections: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_М_471_241з-22м-01_Lagorska_A_О.pdf Restricted Access | 2.09 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.