Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6470
Назва: Сучасний стан, проблеми та перспективи розвиткугалузі свинарства в умовах кризи
Інші назви: The current state, problems and prospects of development of pig industry in crisis.
Современное состояние, проблемы и перспективы развития отрасли свиноводства в условиях кризиса.
Автори: Захарченко, О.В.
Ключові слова: галузь свинарства, продукція свинарства, м’ясо, сільськогосподарські підприємства, господарства населення, споживання м’яса;branch of pig breeding, pig products, meat, agriculturaln;отрасль свиноводства, продукция свиноводства, мясо, сельскохозяйственные предприятия, хозяйства населения, потребление мяса
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Бібліографічний опис: Захарченко О.В. Сучасний стан, проблеми та перспективи розвиткугалузі свинарства в умовах кризи. 2015. № 4. С. 183
Серія/номер: Економічні науки;№ 4
Короткий огляд (реферат): Досліджено сучасний стан та динаміку розвитку галузі свинарства. Визначено основні деструктивні зміни в галузі свинарства за роки незалежності України. Відзначено, що відбувається поступовий перехід від дрібного та середнього до виликотоварного виробництва. Позитивним є поступовий перехід до стратегії імпортозаміщення. Зазначено, що рівень споживання свинини на одну людину не відповідає нормальним фізіологічним потребам і становить 68% від норми. Наведено основні проблеми, що стримують інтенсивний розвиток галузі свинарства, зокрема низький рівень продуктивності в господарствах населення, де виробляється половина усієї продукції свинарства. Визначено основні напрямки подальшого зростання виробництва продукції свинарства в Україні.
Researched the current state and dynamics of the pig industry. Detected the major destructive changes in the pig industry since Ukraine's independence. It is noted that there is a gradual transition from small to medium to large-commodity production. The positive is the gradual transition to a strategy of import substitution. There was a reduction in imports of nearly 5 times - up to 30.8 thousand tons increase in exports doubled - to 9.3 thousand tonnes relative to 2013 indicated that consumption of pork per person does not meet normal physiological needs and represents 68% of the standards. Shows the main problems that hinder intensive development of the pig industry, including low productivity in farms where it is developed half of all pig products. The intensity of the pig industry in Ukraine significantly inferior to European indices as the number of such litters per sow per year, average daily gain, age achieve live weight of 100 kg, feed conversion.
Исследовано современное состояние и динамику развития отрасли свиноводства. Определены основные деструктивные изменения в отрасли свиноводства за годы независимости Украины. Отмечено, что происходит постепенный переход от мелкого и среднего до крупнотоварного производства. Положительным является постепенный переход к стратегии импортозамещения. Отмечено, что уровень потребления свинины на одного человека не соответствует нормальным физиологическим потребностям и составляет 68% от нормы. Приведены основные проблемы, сдерживающие интенсивное развитие отрасли свиноводства, в частности низкий уровень производительности в хозяйствах населения, где производится половина всей продукции свиноводства. Определены основные направления дальнейшего роста производства продукции свиноводства в Украине.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6470
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zakharchenko.pdf485.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.