Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6470
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗахарченко, О.В.-
dc.date.accessioned2022-09-08T05:58:25Z-
dc.date.available2022-09-08T05:58:25Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЗахарченко О.В. Сучасний стан, проблеми та перспективи розвиткугалузі свинарства в умовах кризи. 2015. № 4. С. 183uk_UA
dc.identifier.otherУДК 338.432-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6470-
dc.description.abstractДосліджено сучасний стан та динаміку розвитку галузі свинарства. Визначено основні деструктивні зміни в галузі свинарства за роки незалежності України. Відзначено, що відбувається поступовий перехід від дрібного та середнього до виликотоварного виробництва. Позитивним є поступовий перехід до стратегії імпортозаміщення. Зазначено, що рівень споживання свинини на одну людину не відповідає нормальним фізіологічним потребам і становить 68% від норми. Наведено основні проблеми, що стримують інтенсивний розвиток галузі свинарства, зокрема низький рівень продуктивності в господарствах населення, де виробляється половина усієї продукції свинарства. Визначено основні напрямки подальшого зростання виробництва продукції свинарства в Україні.uk_UA
dc.description.abstractResearched the current state and dynamics of the pig industry. Detected the major destructive changes in the pig industry since Ukraine's independence. It is noted that there is a gradual transition from small to medium to large-commodity production. The positive is the gradual transition to a strategy of import substitution. There was a reduction in imports of nearly 5 times - up to 30.8 thousand tons increase in exports doubled - to 9.3 thousand tonnes relative to 2013 indicated that consumption of pork per person does not meet normal physiological needs and represents 68% of the standards. Shows the main problems that hinder intensive development of the pig industry, including low productivity in farms where it is developed half of all pig products. The intensity of the pig industry in Ukraine significantly inferior to European indices as the number of such litters per sow per year, average daily gain, age achieve live weight of 100 kg, feed conversion.uk_UA
dc.description.abstractИсследовано современное состояние и динамику развития отрасли свиноводства. Определены основные деструктивные изменения в отрасли свиноводства за годы независимости Украины. Отмечено, что происходит постепенный переход от мелкого и среднего до крупнотоварного производства. Положительным является постепенный переход к стратегии импортозамещения. Отмечено, что уровень потребления свинины на одного человека не соответствует нормальным физиологическим потребностям и составляет 68% от нормы. Приведены основные проблемы, сдерживающие интенсивное развитие отрасли свиноводства, в частности низкий уровень производительности в хозяйствах населения, где производится половина всей продукции свиноводства. Определены основные направления дальнейшего роста производства продукции свиноводства в Украине.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesЕкономічні науки;№ 4-
dc.subjectгалузь свинарства, продукція свинарства, м’ясо, сільськогосподарські підприємства, господарства населення, споживання м’ясаuk_UA
dc.subjectbranch of pig breeding, pig products, meat, agriculturalnuk_UA
dc.subjectотрасль свиноводства, продукция свиноводства, мясо, сельскохозяйственные предприятия, хозяйства населения, потребление мясаuk_UA
dc.titleСучасний стан, проблеми та перспективи розвиткугалузі свинарства в умовах кризиuk_UA
dc.title.alternativeThe current state, problems and prospects of development of pig industry in crisis.uk_UA
dc.title.alternativeСовременное состояние, проблемы и перспективы развития отрасли свиноводства в условиях кризиса.uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zakharchenko.pdf485.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.