Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64532
Название: Розроблення технології їстівного посуду на основі напівфабрикату із заварного тіста для впровадження у кейтерингу
Другие названия: Development of edible tableware technology based on semi-finished cooked dough for implementation in catering
Авторы: Євтухова, Уляна Олексіївна
Научный руководитель: Федак, Наталя Василівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Ключевые слова: Їстівний посуд;олія соняшникова високоолеїнового типу;напівфабрикат із заварного тіста;якість;безпечність;Edible tableware;high-oleic sunflower oil;semi-finished custard dough;quality;safety
Дата публикации: 2024
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Євтухова У. О. Розроблення технології їстівного посуду на основі напівфабрикату із заварного тіста для впровадження у кейтерингу: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Н. В. Федак. Харків: ДБТУ, 2024. 76 с.
Краткий осмотр (реферат): Визначені інноваційні стратегії, досліджено вплив технологічних чинників на якість виробів та їх фізико-хімічні властивості. Розроблені технологічні схеми та рецептурний склад напівфабрикату із заварного тіста для використання його у якості їстівного посуду, особливо для послуг кейтерингу. Опрацьовані питання безпечності їстівного посуду із заварного напівфабрикату. Розроблено заходи із впровадження результатів дослідження теми їстівного посуду із випеченого напівфабрикату із заварного тіста.
Innovative strategies are determined, the influence of technological factors on the quality of products and their physical and chemical properties is investigated. Developed technological schemes and recipe composition of semi-finished custard dough for its use as tableware, especially for catering services. The issues of safety of edible dishes made of custard semi-finished products have been worked out. Measures have been developed to implement the results of the research on the topic of edible dishes made from baked semi-finished custard dough.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64532
Использованная литература: 1. Laville Sandra, Taylor Matthew Nearly 1m tonnes every year: supermarkets shamed for plastic packaging// The Guardian. URL: https://www.theguardian.com/environment/2018/jan/- 17/nearly-1m-tonnes-every year-supermarkets-shamed-for-plastic-packaging. 2. Роботько А. Ю. Їстівний посуд – піклування про екологічне майбутнє планети / А. Ю. Роботько, А. І. Чорна, О. С. Шульга // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 2. - С. 225-233. 3. Голінач, Л. «Аналіз виробничого потенціалу одноразового посуду з висівок». Збірник наукових праць ΛΌГOΣ, Лютий 2020, с. 13-19, doi:10.36074/21.02.2020.v1.03.. 4. Ooho! Water you can eat// Skipping Rocks Lab. URL: http://www.skippingrockslab.com/ooho!.html. 5. About LOLIWARE // Loliware . URL: https://www.loliware.com/pages/about-us. 6. Bioterm – Biodegradable Tableware// Ecolotec. URL: https://www.ecolotec.com/biotrem/index.html. 7. John N. Littering with Mushroom Packaging Helps the Environment// Edgy Lab. URL: https://edgylabs.com/littering-mushroom-packaging-helps environment 8. Do Eat – Packaging You Can Eat// Ecolotec. URL: https://www.ecolotec.com/doeat/home-use.html. 9. Horowitz Kate This Edible Packaging Is Made From Milk Protein// Mental Floss. URL: http://mentalfloss.com/article/84958/edible-packaging-made milk-protein. 10. Їстівний посуд на шляху до поліпшення екології// «Екологічна варта». URL: https://agitbrigada-ekologichna-varta.webnode.com.ua/l/jistivna posudna-shlyakhu-dopolipshennya-ekologiji/ . 11. Їстівний посуд - це сучасно // Екологія життя. URL: http://www.eco live.com.- ua/content/blogs/st-vnii-posud-tse-suchasno. 12. Середа Вікторія Суп смачний, а посуд ще смачніший// СВІТUA. URL: http://- m.svitua.com.ua/#!/n/5134. 13. Uys Emile The WikiCell: Nature-inspired edible packaging// Design Indaba. URL: http://www.designindaba.com/articles/creative-work/wikicell-nature inspired-edible-packaging. 14. Кіор М.І. Перспективи виробництва їстівного посуду в Україні. Тези доповідей І Міжнародної науково-практичної конференції НПП та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти». – Одеса. –13-14 квітня 2021 р. – С. 425. 15. Шоколад і кава Slitti// Slitti Cioccolato e Caffe. URL: http://www.slitti.it/. 16. Яримко Олена Кращі ресторани української кухні: страви, що пахнуть Україною// IGO to World.com. URL: https://ua.igotoworld.com/ua/article/966_lu The Guardian вид. 17.01.2018chshie restorany-ukrainskoy-kuhni.htm. 17. Wellner Martha, Ulrich Joachim Dissolving Milk Pods for Coffee // Wiley Online Library. URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ceat.201600714. 18. Екопосуд як альтернатива пластику. URL: https://e kolosok.org/naukova-robota-ekoposud-al-ternatyva-plastyku/ 19. Виготовлення одноразового посуду із кукурудзи. URL:https://jm.snau.edu.ua/wpcontent/uploads/2021/06/proiekt_taras_grjadil_ta_inshi.pdf 20. https://www.lux-review.com/reasons-to-use-edible-utensils/ 21. https://sich.zp.ua/istivnyj-posud-shcho-tse-take-i-z-chym-joho-idiat 22.Діхтярь А.М. Технологія продукції із заварного тіста з використанням олії соняшникової високоолеїнового типу. Дисертація на здобуття ступеня к.т.н., ХДУХТ, 2017 23.Що таке Impact Canvas і чому обирати цю модель? Електронний ресурс. Режим доступа: https://business.diia.gov.ua/en/handbook/impact-investment/so-take impact-canvas-i-comu-obirati-cu-model 24.Маркетплейс. Prom.Ua. Електронний ресурс. Режим доступа: https://prom.ua/ 25.Економіка ресторанного господарства : навч. посібник / Н. О. Власова [та ін.] ; дар. Н. О. Власова ; ХДУХТ. – 2-ге вид., стер. –Харків : Світ книг, 2019. – 389 с. 26.Кваліфікаційна робота здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр: настанови до виконання та захисту : навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» денної та заочної форми навчання / Держ. біотехн. ун-т ; Уклад. О. О. Гринченко, М. Б. Колеснікова, С. Л. Юрченко, Н. В. Чорна. Харків: ДБТУ, 2024. 147 с.
Располагается в коллекциях:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2024_B_46.3_181-20b-01_Êvtukhova_U_O.pdf
  Restricted Access
2.67 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.