Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6443
Title: Виноградарство як об’єкт обліку витрат і калькулювання собівартості продукції
Other Titles: Viticulture as an object of cost accounting and calculation of production costs.
Виноградарство как объект учета затрат и калькулирования себестоимости продукции.
Authors: Потриваєва, Н.В.
Keywords: виноградарство, облік, витрати, собівартість, продукція.;viticulture, accounting, cost, products.;виноградарство, учёт, затраты, себестоимость, продукция.
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Citation: Потриваєва Н.В., Кіц Д.О. Виноградарство як об’єкт обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. 2015. № 4. С. 73
Series/Report no.: Економічні науки;№ 4
Abstract: Висвітлено особливості та недоліки витрат на виробництво продукції виноградарства та їх вплив на побудову обліку. Розкрито діючу практику обліку виробництва продукції виноградарства та калькуляції її собівартості, внесено пропозиції щодо їх вдосконалення. Запропоновано методику обліку витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції, впорядковано документальне оформлення етапів біологічного циклу виноградників і продукції виноградарства.
The features and shortcomings of the viticulture production cost of production and their influence on the construction of accounting are highlighted. The current accounting practices of wine growing production and the calculation of its cost are discovered. The suggestions as for their improvement are made. The method of production accounting and production cost is proposed. The documenting operations as for phases of the vineyards and wine growing products’ biological cycle are regulated.
Освещены особенности и недостатки затрат на производство продукции виноградарства и их влияние на построение учета. Раскрыто действующую практику учета производства продукции виноградарства и калькуляции ее себестоимости, внесены предложения по их совершенствованию. Предложена методика учета затрат на производство и калькуляция себестоимости продукции. Упорядочено документальное оформление операций этапов биологического цикла виноградников и продукции виноградарства.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6443
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Potryvaieva_Kits.pdf323.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.