Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60197
Назва: Вплив виробничих витрат на урожайність ярого ячменю та резерви їх зниження
Інші назви: Effect of production costs on the yield of spring barley and Reserves of their decrease
Автори: Пахуча, Е. В.
Ключові слова: витрати;витрати виробництва;сільськогосподарські підприємства;ячмінь ярий;резерви зниження витрат;costs;production costs;agricultural enterprises;barley flood;reserves of lower costs
Дата публікації: 2017
Видавництво: Київ
Бібліографічний опис: Пахуча Е. В. Вплив виробничих витрат на урожайність ярого ячменю та резерви їх зниження. Агросвіт. Київ, 2017. № 17. С. 25-29
Короткий огляд (реферат): В статті представлена економічна оцінка сучасного стану ефективності виробництва ярого ячменю в сільськогосподарських підприємствах, визначені особливості впливу виробничих витрат на урожайність культури, зокрема в розрізі елементів витрат. Визначено, що збільшення виробничих витрат має прямий вплив та сприяє підвищенню урожайності. Встановлений досить тісний зв’язок між величиною виробничих витрат і урожайністю, який має прямо пропорційну залежність. Порівнюючи рівень зростання елементів витрат відносно рівня урожайності ярого ячменю можна встановлено, що зростання урожайності в було досягнуто за рахунок зростання витрат на мінеральні добрива та нафтопродукти. До резервів зниження витрат у виробництві відносять концентрацію виробництва, яка відноситься до системи галузевої організації та переплітається з інтенсифікацією сільськогосподарського виробництва. Для зменшення рівня виробничих витрат необхідно дотримуватися нормативних витрат при виконанні конкретних процесів виробництва, що безпосередньо вплине на підвищення урожайності сільськогосподарських культур. Вдосконалення механізму управління витратами є однією з основних умов зростання результативності та ефективності виробництва.
The article presents the economic evaluation of the current state of the efficiency of the production of spring barley in agricultural enterprises, the features of the influence of production costs on the yield of the crop, in particular, in terms of cost elements, are presented. It has been determined that the increase in production costs has a direct impact and contributes to higher productivity. A fairly close connection exists between the magnitude of production costs and yields, which has a direct proportional relationship. Comparing the level of growth of cost elements relative to the yield of spring barley, it can be established that the increase in crop yield was achieved at the expense of an increase in the cost of mineral fertilizers and petroleum products. To the reserves of lower costs in production include the concentration of production, which belongs to the system of sectoral organization and intertwined with the intensification of agricultural production. In order to reduce the level of production costs, it is necessary to comply with regulatory costs in the implementation of specific production processes, which will directly affect the productivity of crops. Improving the costmanagement mechanism is one of the main conditions for increasing the efficiency and effectiveness of production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60197
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
S_Vplyv_vyrob_vytrat_25-29.pdf613.27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.