Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60197
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПахуча, Е. В.-
dc.date.accessioned2024-12-19T11:53:14Z-
dc.date.available2024-12-19T11:53:14Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationПахуча Е. В. Вплив виробничих витрат на урожайність ярого ячменю та резерви їх зниження. Агросвіт. Київ, 2017. № 17. С. 25-29uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60197-
dc.description.abstractВ статті представлена економічна оцінка сучасного стану ефективності виробництва ярого ячменю в сільськогосподарських підприємствах, визначені особливості впливу виробничих витрат на урожайність культури, зокрема в розрізі елементів витрат. Визначено, що збільшення виробничих витрат має прямий вплив та сприяє підвищенню урожайності. Встановлений досить тісний зв’язок між величиною виробничих витрат і урожайністю, який має прямо пропорційну залежність. Порівнюючи рівень зростання елементів витрат відносно рівня урожайності ярого ячменю можна встановлено, що зростання урожайності в було досягнуто за рахунок зростання витрат на мінеральні добрива та нафтопродукти. До резервів зниження витрат у виробництві відносять концентрацію виробництва, яка відноситься до системи галузевої організації та переплітається з інтенсифікацією сільськогосподарського виробництва. Для зменшення рівня виробничих витрат необхідно дотримуватися нормативних витрат при виконанні конкретних процесів виробництва, що безпосередньо вплине на підвищення урожайності сільськогосподарських культур. Вдосконалення механізму управління витратами є однією з основних умов зростання результативності та ефективності виробництва.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the economic evaluation of the current state of the efficiency of the production of spring barley in agricultural enterprises, the features of the influence of production costs on the yield of the crop, in particular, in terms of cost elements, are presented. It has been determined that the increase in production costs has a direct impact and contributes to higher productivity. A fairly close connection exists between the magnitude of production costs and yields, which has a direct proportional relationship. Comparing the level of growth of cost elements relative to the yield of spring barley, it can be established that the increase in crop yield was achieved at the expense of an increase in the cost of mineral fertilizers and petroleum products. To the reserves of lower costs in production include the concentration of production, which belongs to the system of sectoral organization and intertwined with the intensification of agricultural production. In order to reduce the level of production costs, it is necessary to comply with regulatory costs in the implementation of specific production processes, which will directly affect the productivity of crops. Improving the costmanagement mechanism is one of the main conditions for increasing the efficiency and effectiveness of production.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherКиївuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectвитрати виробництваuk_UA
dc.subjectсільськогосподарські підприємстваuk_UA
dc.subjectячмінь ярийuk_UA
dc.subjectрезерви зниження витратuk_UA
dc.subjectcostsuk_UA
dc.subjectproduction costsuk_UA
dc.subjectagricultural enterprisesuk_UA
dc.subjectbarley flooduk_UA
dc.subjectreserves of lower costsuk_UA
dc.titleВплив виробничих витрат на урожайність ярого ячменю та резерви їх зниженняuk_UA
dc.title.alternativeEffect of production costs on the yield of spring barley and Reserves of their decreaseuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
S_Vplyv_vyrob_vytrat_25-29.pdf613.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.