Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682
Title: | Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної |
Authors: | Колесник, Вікторія Валентинівна Полупан, Валентин Вадимович Пенкіна, Наталя Михайлівна Пенкін, Андрій Костянтинович Сорокіна, Світлана Вікторівна Акмен, Вікторія Олександрівна Веретенніков, Олександр Васильович Веретенніков, Сергій Васильович |
Issue Date: | 10-Apr-2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної: пат. 155817 Україна: МПК A23C 21/08 (2006.01). № u 2023 05644. В. В. Колесник, В. В. Полупан, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, С. В. Сорокіна, В. О. Акмен, О. В. Веретенніков, С. В. Веретенніков; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 23.11.2023; опубл. 10.04.2024, Бюл.№ 15. 4 с. |
Series/Report no.: | 11;155817 |
Abstract: | Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної включає екстрагування, фільтрування, охолодження. Для екстрагування використовують сухе листя якона та ультрафільтрат сироватки з-під сиру кисломолочного. Листя якона висушують до масової частки сухих речовин 96…98 %, подрібнюють до розміру часток 5…10 мкм. Екстрагують ультрафільтратом сироватки з-під сиру кисломолочного у співвідношенні маси твердої та рідкої фаз 1:8…1:12, з додаванням розчинів гідрокарбонату натрію або лимонної кислоти до кислотності рН 4,3…4,4, протягом 20…60 хв за температури 30…50 °C. Пастеризують за температури 60…70 °C протягом 10…20 с. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
155817_DBTU.pdf | 149.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.