Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолесник, Вікторія Валентинівна-
dc.contributor.authorПолупан, Валентин Вадимович-
dc.contributor.authorПенкіна, Наталя Михайлівна-
dc.contributor.authorПенкін, Андрій Костянтинович-
dc.contributor.authorСорокіна, Світлана Вікторівна-
dc.contributor.authorАкмен, Вікторія Олександрівна-
dc.contributor.authorВеретенніков, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorВеретенніков, Сергій Васильович-
dc.date.accessioned2024-11-08T08:02:32Z-
dc.date.available2024-11-08T08:02:32Z-
dc.date.issued2024-04-10-
dc.identifier.citationСпосіб виробництва добавки молочно-рослинної: пат. 155817 Україна: МПК A23C 21/08 (2006.01). № u 2023 05644. В. В. Колесник, В. В. Полупан, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, С. В. Сорокіна, В. О. Акмен, О. В. Веретенніков, С. В. Веретенніков; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 23.11.2023; опубл. 10.04.2024, Бюл.№ 15. 4 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682-
dc.description.abstractСпосіб виробництва добавки молочно-рослинної включає екстрагування, фільтрування, охолодження. Для екстрагування використовують сухе листя якона та ультрафільтрат сироватки з-під сиру кисломолочного. Листя якона висушують до масової частки сухих речовин 96…98 %, подрібнюють до розміру часток 5…10 мкм. Екстрагують ультрафільтратом сироватки з-під сиру кисломолочного у співвідношенні маси твердої та рідкої фаз 1:8…1:12, з додаванням розчинів гідрокарбонату натрію або лимонної кислоти до кислотності рН 4,3…4,4, протягом 20…60 хв за температури 30…50 °C. Пастеризують за температури 60…70 °C протягом 10…20 с.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.relation.ispartofseries11;155817-
dc.titleСпосіб виробництва добавки молочно-рослинноїuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
155817_DBTU.pdf149.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.