Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682
Назва: Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної
Автори: Колесник, Вікторія Валентинівна
Полупан, Валентин Вадимович
Пенкіна, Наталя Михайлівна
Пенкін, Андрій Костянтинович
Сорокіна, Світлана Вікторівна
Акмен, Вікторія Олександрівна
Веретенніков, Олександр Васильович
Веретенніков, Сергій Васильович
Дата публікації: 10-кві-2024
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної: пат. 155817 Україна: МПК A23C 21/08 (2006.01). № u 2023 05644. В. В. Колесник, В. В. Полупан, Н. М. Пенкіна, А. К. Пенкін, С. В. Сорокіна, В. О. Акмен, О. В. Веретенніков, С. В. Веретенніков; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 23.11.2023; опубл. 10.04.2024, Бюл.№ 15. 4 с.
Серія/номер: 11;155817
Короткий огляд (реферат): Спосіб виробництва добавки молочно-рослинної включає екстрагування, фільтрування, охолодження. Для екстрагування використовують сухе листя якона та ультрафільтрат сироватки з-під сиру кисломолочного. Листя якона висушують до масової частки сухих речовин 96…98 %, подрібнюють до розміру часток 5…10 мкм. Екстрагують ультрафільтратом сироватки з-під сиру кисломолочного у співвідношенні маси твердої та рідкої фаз 1:8…1:12, з додаванням розчинів гідрокарбонату натрію або лимонної кислоти до кислотності рН 4,3…4,4, протягом 20…60 хв за температури 30…50 °C. Пастеризують за температури 60…70 °C протягом 10…20 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58682
Розташовується у зібраннях:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
155817_DBTU.pdf149.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.