Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58279
Title: Проєкт реконструкції зерноочисного відділення філії «Степовий елеватор» ТОВ «АТ Каргілл» у Дніпропетровській обл.
Other Titles: Project of reconstruction of grain cleaning department of "Steppe Elevator" branch of "AT Cargill" LLC in Dnipropetrovsk region
Authors: Розсоха, Максим Анаталійович
metadata.dc.contributor.advisor: Пузік, Л. М.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів
Keywords: кукурудза;ячмінь;соя;лабораторія;зерноочисна башта;норія;трієр;охорона праці;фондовіддача;рентабельність;економічна ефективність;corn;barley;soy;laboratory;grain cleaning tower;noria;trier;labor protection;fund return;profitability;economic efficiency
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Розсоха М. А. Проєкт реконструкції зерноочисного відділення філії «Степовий елеватор» ТОВ «АТ Каргілл» у Дніпропетровській обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Л. М. Пузік. Харків: ДБТУ, 2024. 82 с.
Abstract: Реконструкція зерноочисного відділення філії "Степовий елеватор" ТОВ "АТ Каргілл" має велике значення в контексті удосконалення виробничих процесів та підвищення якості продукції. У сучасних умовах, коли якість сільськогосподарської продукції стає все більшою пріоритетною для споживачів та покупців, вдосконалення процесу очищення зернової сировини стає важливим завданням для підприємства. Реконструкція дозволить впровадити сучасні технології та обладнання, що сприятиме більш ефективному видаленню зернової сировини від домішок, дефектів та інших негативних включень. Це забезпечить виробництво продукції з вищою якістю, що відповідає вимогам як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Крім того, оптимізація процесу очищення може сприяти підвищенню продуктивності виробництва та зменшенню витрат на енергію та ресурси.
The reconstruction of the grain cleaning department of the "Steppe Elevator" branch of "JSC Cargill" LLC is of great importance in the context of improving production processes and improving product quality. In modern conditions, when the quality of agricultural products is becoming more and more a priority for consumers and buyers, improving the process of cleaning grain raw materials becomes an important task for the enterprise. The reconstruction will allow the introduction of modern technologies and equipment, which will contribute to more effective removal of grain raw materials from impurities, defects and other negative inclusions. This will ensure the production of products with higher quality that meets the requirements of both domestic and foreign markets. In addition, optimizing the cleaning process can help increase production productivity and reduce energy and resource costs
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58279
metadata.dcterms.references: 1. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BD%D1%96%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 2. https://files.stroyinf.ru/Data1/9/9880/index.htm 3. .https://olis.com.ua/osnashenye/ 4. https://dp.dpss.gov.ua/news/oblik-zerna-na-elevatori 5. ДСТУ Б В.1.1 - 36:2016 Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою. 6. https://zolochiv.net/osnovni-pokaznyky-iakosti-zerna-ta-metody-yoho otsinky/ 7. https://smb.aps-tender.com/rest/rest.dll/tender/getFileEx?uuid=1B50D68B 801A-4B3E-8E3C-8D6FA08F3A46 8. Кодекс цивільного захисту України. 9. Закон України від 05.04.2007 № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». 10. Закон України від 18.01.2001 № 2245-III «Про об'єкти підвищеної небезпеки». 11. Постанова Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 715 «Про затвердження критеріїв за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій». Карамушка О.М. Підвищення конкурентоспроможності виробників зернових культур в Україні / О.М. Карамушка // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. –2016. – №2. – С. 188-192. 12. Карамушка О.М. Економічний розвиток підприємств зернового комплексу в умовах ризиків та глобалізації / О.М. Карамушка // Молодий вчений. –2016. – №5 (32). – С. 61-64. 13. Мороз С.І. Використання інформаційних технологій в аграрному маркетингу / С.І. Мороз, І.І. Шрамко // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2017. – № 2. – С. 117– 122. 14. Нужна С. А. Оцінка економічного ризику сільськогосподарських підприємств / С. А. Нужна // Економіка АПК. – 2007. – № 4. – С. 51-59. 15. Нужна С. А. Математичні аспекти моделювання та планування діяльності агропромислових підприємств в умовах невизначеності / С.А. Нужна // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2016. – №3. – С. 128-133. 16. Саблук П.Т. Стан і перспективи розвитку агропромислового комплексу України / П.Т. Саблук // Економіка України. – 2008. – № 12. – С. 4-18. 17. Самарець Н.М. Використання інформаційних технологій у статистичному аналізі даних для аграрних підприємств / Н.М. Самарець, Є.М. Харченко, Н.О. Чорна // Агросвіт. – 2013. – № 20. – С. 14–20. 18. Мерко І.Т., Наукові основи і технологія переробки зерна [Текст] / І. Мерко, В. Моргун. – Одеса: Друк, 2001. – 348с. 19. Запорожец О.І. Основи охорони праці [Текст] / О.І. Запорожець, [та ін..]; – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 264с. 20. О.М. Кравченко МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо економічного обґрунтування дипломних проєктів для студентів з спеціальності «Технологія зберігання і переробки зерна» [Текст] / О.М. Кравченко; Мін-во аграрної політики і продовольства України, Харківський національний технічний університет сільсь кого господарства імені Петра Василенка – Харків: ХНТУСГ, 2012. – 24 с. 21. Трегуб В. Г. "Проєктування, монтаж і експлуатація систем автоматизації харчових виробництв". К.: Харчова промисловість, 1980.- 352 с
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181НТ_20б-05_24_Rozsokha.pdf
  Restricted Access
1.01 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.