Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58264
Title: Проєкт круп’яного заводу на території ПП «Вінницький КХП» Вінницької обл.
Other Titles: The project of a cereal factory on the territory of PE "Vinnitsa KHP" Vinnitsa region
Authors: Романко, Анна Андріївна
metadata.dc.contributor.advisor: Самохвалова, О. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів
Keywords: горох;пшениця;ячмінь;ячна крупа;артек;полтавська крупа;вибойні бункери;оперативні бункери;плющильний станок пропарювач;фондовіддача;рентабельність;економічний ефект;peas;wheat;barley;barley groats;artek;Poltava groats;punching bunkers;operational bunkers;flattening machine steamer;fund return;profitability;economic effect
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Романко А. А. Проєкт круп’яного заводу на території ПП «Вінницький КХП» Вінницької обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Самохвалова. Харків: ДБТУ, 2024. 73 с.
Abstract: Завдання проектування круп'яних заводів на території України є актуальним і важливим в контексті розвитку сільськогосподарського сектору країни. Україна відома своїм потужним аграрним потенціалом, який включає великі обсяги вирощування зернових культур, таких як пшениця, ячмінь, кукурудза та інші. Відповідно, створення круп'яних заводів сприяє оптимізації виробництва та переробки цих сільськогосподарських культур, що в свою чергу сприяє підвищенню ефективності виробництва та конкурентоспроможності на світовому ринку. Розвиток круп'яної промисловості також сприяє стимулюванню інновацій та впровадженню сучасних технологій у сільське господарство. Це може включати в себе автоматизацію процесів, використання штучного інтелекту для оптимізації виробництва та контролю якості продукції, а також впровадження екологічно чистих методів виробництва. Загалом, проектування круп'яних заводів на території України не лише відповідає потребам сільськогосподарського сектору, а й має стратегічне значення для розвитку економіки країни в цілому. Це сприяє створенню стабільної та конкурентоспроможної сільськогосподарської бази, що в свою чергу позитивно впливає на соціально-економічний розвиток країни.
The task of designing grain factories on the territory of Ukraine is relevant and important in the context of the development of the country's agricultural sector. Ukraine is known for its powerful agricultural potential, which includes large amounts of grain crops such as wheat, barley, corn, and others. Accordingly, the creation of grain factories contributes to the optimization of the production and processing of these agricultural crops, which in turn contributes to the increase in production efficiency and competitiveness in the world market. The development of the grain industry also promotes innovation and the introduction of modern technologies in agriculture. This may include the automation of processes, the use of artificial intelligence to optimize production and control the quality of products, as well as the introduction of environmentally friendly production methods. In general, the design of grain factories on the territory of Ukraine not only meets the needs of the agricultural sector, but also has strategic importance for the development of the country's economy as a whole. This contributes to the creation of a stable and competitive agricultural base, which in turn has a positive effect on the socio-economic development of the country
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58264
metadata.dcterms.references: 1. Винницкий комбинат хлебопродуктов №2 (upi-agro.com.ua) 2. https://elevatorist.com/karta-elevatorov-ukrainy/elevator/1462-ambaragro 3. https://tripoli.land/ua/elevators/vinnitskiy-khp-2-tov 4. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 5. Правила організації і ведення технологічного процесу на борошномельних заводах. - К.: ВІПОЛ, 1998. - 145 с. 6. Гандзюк М. П. Основи охорони праці: підручник / М. П. Гандзюк, Е. П. Желібо, М. О. Халимовський. – К.: Каравела, 2005. – 393 с. 7. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах – К.: Віпол, 1998-162 с. 8. Євтушенко, О. О. Проєктування підприємств зберігання та переробки зерна з основами САПР : конспект лекцій для студ. освіт. ступ."Бакалавр" спец. 181 "Харчові технології" ден. та заоч. форм навч. / О. О. Євтушенко, О. Ю. Супрун-Крестова ; Нац. ун-т харч. технол. - К. : НУХТ, 2016. - 54 с. 9. https://certificant.org/vagomi-perevagi-zastosuvannya-nassr-na pidpriyemstvi/ 10.Гаврик Є.О. Охорона праці: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів Ельга, Ніка-Центр, 2003. 11.Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 12.Основи охорони праці: підручник / В. Ц. Жидецький. — 3-тє вид.,перероб. ідоп. — Львів : УАД, 2008. — 336 с
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181НТ_20б-04_24_Romanko.pdf
  Restricted Access
829.59 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.