Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58264
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСамохвалова, О. В.-
dc.contributor.authorРоманко, Анна Андріївна-
dc.date.accessioned2024-10-21T12:50:37Z-
dc.date.available2024-10-21T12:50:37Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationРоманко А. А. Проєкт круп’яного заводу на території ПП «Вінницький КХП» Вінницької обл.: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. В. Самохвалова. Харків: ДБТУ, 2024. 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58264-
dc.description.abstractЗавдання проектування круп'яних заводів на території України є актуальним і важливим в контексті розвитку сільськогосподарського сектору країни. Україна відома своїм потужним аграрним потенціалом, який включає великі обсяги вирощування зернових культур, таких як пшениця, ячмінь, кукурудза та інші. Відповідно, створення круп'яних заводів сприяє оптимізації виробництва та переробки цих сільськогосподарських культур, що в свою чергу сприяє підвищенню ефективності виробництва та конкурентоспроможності на світовому ринку. Розвиток круп'яної промисловості також сприяє стимулюванню інновацій та впровадженню сучасних технологій у сільське господарство. Це може включати в себе автоматизацію процесів, використання штучного інтелекту для оптимізації виробництва та контролю якості продукції, а також впровадження екологічно чистих методів виробництва. Загалом, проектування круп'яних заводів на території України не лише відповідає потребам сільськогосподарського сектору, а й має стратегічне значення для розвитку економіки країни в цілому. Це сприяє створенню стабільної та конкурентоспроможної сільськогосподарської бази, що в свою чергу позитивно впливає на соціально-економічний розвиток країни.uk_UA
dc.description.abstractThe task of designing grain factories on the territory of Ukraine is relevant and important in the context of the development of the country's agricultural sector. Ukraine is known for its powerful agricultural potential, which includes large amounts of grain crops such as wheat, barley, corn, and others. Accordingly, the creation of grain factories contributes to the optimization of the production and processing of these agricultural crops, which in turn contributes to the increase in production efficiency and competitiveness in the world market. The development of the grain industry also promotes innovation and the introduction of modern technologies in agriculture. This may include the automation of processes, the use of artificial intelligence to optimize production and control the quality of products, as well as the introduction of environmentally friendly production methods. In general, the design of grain factories on the territory of Ukraine not only meets the needs of the agricultural sector, but also has strategic importance for the development of the country's economy as a whole. This contributes to the creation of a stable and competitive agricultural base, which in turn has a positive effect on the socio-economic development of the countryuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectгорохuk_UA
dc.subjectпшеницяuk_UA
dc.subjectячміньuk_UA
dc.subjectячна крупаuk_UA
dc.subjectартекuk_UA
dc.subjectполтавська крупаuk_UA
dc.subjectвибойні бункериuk_UA
dc.subjectоперативні бункериuk_UA
dc.subjectплющильний станок пропарювачuk_UA
dc.subjectфондовіддачаuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectекономічний ефектuk_UA
dc.subjectpeasuk_UA
dc.subjectwheatuk_UA
dc.subjectbarleyuk_UA
dc.subjectbarley groatsuk_UA
dc.subjectartekuk_UA
dc.subjectPoltava groatsuk_UA
dc.subjectpunching bunkersuk_UA
dc.subjectoperational bunkersuk_UA
dc.subjectflattening machine steameruk_UA
dc.subjectfund returnuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjecteconomic effectuk_UA
dc.titleПроєкт круп’яного заводу на території ПП «Вінницький КХП» Вінницької обл.uk_UA
dc.title.alternativeThe project of a cereal factory on the territory of PE "Vinnitsa KHP" Vinnitsa regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. Винницкий комбинат хлебопродуктов №2 (upi-agro.com.ua) 2. https://elevatorist.com/karta-elevatorov-ukrainy/elevator/1462-ambaragro 3. https://tripoli.land/ua/elevators/vinnitskiy-khp-2-tov 4. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C 5. Правила організації і ведення технологічного процесу на борошномельних заводах. - К.: ВІПОЛ, 1998. - 145 с. 6. Гандзюк М. П. Основи охорони праці: підручник / М. П. Гандзюк, Е. П. Желібо, М. О. Халимовський. – К.: Каравела, 2005. – 393 с. 7. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах – К.: Віпол, 1998-162 с. 8. Євтушенко, О. О. Проєктування підприємств зберігання та переробки зерна з основами САПР : конспект лекцій для студ. освіт. ступ."Бакалавр" спец. 181 "Харчові технології" ден. та заоч. форм навч. / О. О. Євтушенко, О. Ю. Супрун-Крестова ; Нац. ун-т харч. технол. - К. : НУХТ, 2016. - 54 с. 9. https://certificant.org/vagomi-perevagi-zastosuvannya-nassr-na pidpriyemstvi/ 10.Гаврик Є.О. Охорона праці: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів Ельга, Ніка-Центр, 2003. 11.Винокурова А.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник для проф.-техн. навчальних закладів, Вікторія, 2001. – 233 с. 12.Основи охорони праці: підручник / В. Ц. Жидецький. — 3-тє вид.,перероб. ідоп. — Львів : УАД, 2008. — 336 сuk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
181НТ_20б-04_24_Romanko.pdf
  Restricted Access
829.59 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.