Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58198
Название: Технологія кексів з використанням нетрадиційної олійної сировини та розробка проєкту технологічної дільниці з їх виробництва потужністю 150 кг/год
Другие названия: The technology of cupcakes using non-traditional oil raw materials and the development of a technological site project for their production with a capacity of 150 kg/h
Авторы: Євсєєв, Кирило Олександрович
Научный руководитель: Шидакова-Каменюка, О. Г.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів
Ключевые слова: кекс;насіння чіа;проєктування;технологічна дільниця;технохімічний контроль;cake;chia seeds;design;technological station;technochemical contro
Дата публикации: 2024
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Євсєєв К. О. Технологія кексів з використанням нетрадиційної олійної сировини та розробка проєкту технологічної дільниці з їх виробництва потужністю 150 кг/год: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. Г. Шидакова-Каменюка. Харків: ДБТУ, 2024. 70 с.
Краткий осмотр (реферат): Не зважаючи на складний економічний стан в Україні підприємства кондитерської промисловості поступово нарощують свої виробничі потужності, зокрема і в напрямку збільшення експорту. Тому питання збагачення такої продукції є сучасним та актуальним. Серед кондитерських виробів значним попитом користуються вироби з борошна, зокрема кекси. Це обґрунтовує доцільність вибору технології кексів для удосконалення в даній кваліфікаційній роботі. Нетрадиційною сировиною, яка все частіше застосовується для збагачення борошняної кондитерської продукції є різні види олійного насіння та продуктів їх переробки. Все більшої популярності набуває використання насіння чіа,, до складу якого входять біологічно цінні білки, поліненасичені жири, харчові волокна, вітаміни та мінерали. Його особливістю є гіпоалергійність та нейтральність смаку. Дана робота присвячена розробці технології кексів з використанням насіння чіа та проєктуванню технологічної дільниці з їх виробництва потужністю 150 кг/год.
Despite the difficult economic situation in Ukraine, enterprises of the confectionery industry are gradually increasing their production capacity, in particular in the direction of increasing exports. Therefore, the issue of enrichment of such products is modern and relevant. Among confectionery products, flour products, in particular, cupcakes, are in great demand. This substantiates the expediency of choosing cupcake technology for improvement in this qualification work. Non-traditional raw materials that are increasingly used to enrich flour confectionery products are various types of oilseeds and their processing products. The use of chia seeds, which contain biologically valuable proteins, polyunsaturated fats, dietary fibers, vitamins and minerals, is gaining more and more popularity. Its feature is hypoallergenicity and neutral taste. This work is devoted to the development of the technology of cupcakes using chia seeds and the design of a technological unit for their production with a capacity of 150 kg/h
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58198
Располагается в коллекциях:181 - "Харчові технології" (Бакалаври)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
181НТ_20б-03_24_Yevsieiev.pdf
  Restricted Access
11.16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.