Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57792
Название: | Розробка маркетингових заходів підвищення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства |
Другие названия: | Development of marketing activities to increase the competitiveness of the restaurant business enterprise |
Авторы: | Зубков, Микита Максимович |
Научный руководитель: | Тарасов, І. Ю. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом |
Ключевые слова: | ринок;кафе;маркетинг;маркетингове дослідження;конкурентне середовище;споживачі;порівняльний аналіз |
Дата публикации: | 2024 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Зубков М. М. Розробка маркетингових заходів підвищення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 075 - маркетинг; наук. кер. І. Ю. Тарасов. Харків: ДБТУ, 2024. 52 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає в необхідності комплексного маркетингового підходу з удосконалення маркетингової діяльності підприємства ресторанного господарства та підвищення його конкурентоспроможності. Мета кваліфікаційної роботи: наукове обґрунтування і розробка маркетингових заходів підвищення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства. Завдання: - дослідити економічну природу та визначити чинники конкурентоспроможності; - проаналізувати маркетингові інструменти підвищення конкурентоспроможності підприємства; - зробити загальну характеристику підприємства; - оцінити конкурентоспроможність підприємства; - розробити маркетингові заходи підвищення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства. Об’єкт дослідження: процес розробки та аналізу маркетингових заходів як складових елементів підвищення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства. Предмет дослідження: сукупність теоретичних та методичних засад удосконалення маркетингової діяльності підприємства ресторанного господарства для підвищення його конкурентоспроможності. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати кваліфікаційної роботи доведено до рівня методичних узагальнень і прикладного інструментарію, яке дозволяє розробити комплекс заходів з удосконалення маркетингової діяльності підприємства ресторанного господарства та підвищити його конкурентоспроможність. Апробація. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток бізнесу в контексті Європейської інтеграції: глобальні виклики, стратегічні пріоритети, реалії та перспективи», 07 червня 2024 р., Державний біотехнологічний ун-т. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57792 |
Использованная литература: | 1. Kotler, Philip. A framework for marketing management. Pearson Education Limited, 2016. 348 р. 2. Lyshenko M., Ustik T., Thermosa I. Innovative mechanism for improving organization of management by marketing assortium on enterprise. Wydawnictwo Wyższej Szkoły Technicznej w Katowicach. 2019. P. 126–134. 3. Сміт Адам. Дослідження про природу і причини багатства народів. К: Наш формат, 2018. 736 с. 4. Бережна Ю.Г., Прокопенко О.В. Теоретико-методологічні аспекти бізнес аналізу в маркетингових дослідженнях. Український журнал прикладної економіки. 2020. Том 5. № 2. С. 320–326. ISSN 2415-8453. URL: 5. Брінь П. В. Шляхи оцінювання конкурентоспроможності бізнес-процесу та її внесок у конкурентоспроможність підприємства. Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. Сер.: Економіка і управління. 2020. Т. 31 (70), № 6. С. 89-93. URL: https://www.researchgate.net/publication/348409413_SLAHI_OCINUVANNA_KONKURENTOSPROMOZNOSTI_BIZNES-PROCESU_TA_II_VNESOK_U_ KONKURENTOSPROMOZNIST_PIDPRIEMSTVA 6. Брінь П.В., Прокоп М.В., Нехме М.Н. Динамічне оцінювання конкурентоспроможності підприємства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Міжнародні економічні відносини і світове господарство. 2019. Вип. 28. Ч. 1. С. 62-68. URL: https://repository.kpi.kharkov.ua/items/f27f4bbd-cbf2-4b6a-9cc9-2995c90ccec2 7. Бубенець І. Г., Чатченко О. Є. Маркетингова діяльність підприємств в умовах кризи. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022. № 3, (306). С. 323-326. 8. Голда Н.М., Піняк І.Л. Конкурентоспроможність підприємств та формування їх конкурентних переваг. Нарощування фінансово-економічного потенціалу суб’єктів економічних відносин як основа поступального розвитку територіально-господарських систем: монографія. ФОП Паляниця В.А. 2021. С. 79-84. 9. Головчук Ю. О., Пчелянська Г. О. Особливості формування стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі парадигми інноваційного розвитку. Економіка та держава. 2020. № 3. С. 66–70. URL: http://www.economy.in.ua/?op=1&z=4539&i=11 10. Громова О. Є. Стратегічне управління конкурентоздатністю підприємства: маркетингові аспекти формування. Монографія. Хмельницький : ХНУ. 2020. 350 с. 11. Дашко І.М. Дослідження основних методів оцінювання рівня конкурентоспроможності підприємств. Економіка та держава. 2020. №5. С. 108-110. URL: http://www.economy.in.ua/?op=1&z=4619&i=18 12. Демидова М. М. Маркетинговий менеджмент економічного розвитку малого підприємництва. Формування ринкових відносин в Україні. 2021. № 6. С. 69-73. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/frvu_2021_6_10 13. Економічні, соціальні та психологічні аспекти сучасних маркетингових технологій : монографія / В. А. Фалович та ін.; за ред. д-ра екон. наук В. А. Фаловича. Тернопіль : Шпак В. Б. [вид.]. 2019. 231 с. 14. Жегус О.В. Методологічні засади аналітичного маркетингу та особливості його використання в умовах сучасних шоків. Ефективна економіка. 2023. № 4. 15. Жегус О. Стратегування як драйвер змін в умовах сучасних викликів. Стратегічні імперативи сучасного менеджменту: матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції К.: КНЕУ, 2022. С. 210-214 16. Жегус О. В. Аналітичний маркетинг в умовах нових викликів. Маркетинг і логістика в системі менеджменту: матеріали XІV Міжнародної науково-практичної конференції. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2022. С. 88-91 17. Зайцева Л. О. Конкурентоспроможність підприємств: теоретичний аспект управління. Монографія. Чернігів : ЧНТУ. 2019. 217 с. 18. Котлер Ф. Маркетинг від А до Я. 80 концепцій, які має знати кожен менеджер. Альпіна Паблішер Україна. 2021. 252 с. 19. Кривицька В.В. Системний підхід до управління конкурентоспроможністю підприємства. Матеріали XLVIIІ Науково-технічної конференції факультету менеджменту та інформаційної безпеки. 2019. URL: https://cutt.ly/SwwH7Ibu 20. Мазуркевич І. О., Вівсюк І. О. Перспективні напрямки формування лояльності споживачів кав’ярень в сучасних умовах. Цифровізація економіки як фактор стійкого розвитку держави: зб. матеріалів Міжнар. наук. конф. Кельце, 2022. С. 78-81. 21. Малюга Л. М., Загороднюк О. В. Конкурентоспроможність підприємств ресторанного бізнесу. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2020., Вип. 2 T. 25. С. 241‐245. 22. Мінцберґ Г. Анатомія менеджменту. Ефективний спосіб керувати компанією. Київ : Наш формат. 2018. 397 с. 23. Могилевська О. Ю. Маркетингова система в забезпеченні стійкого розвитку промислових підприємств: теорія, методологія, практика : монографія. Київ : КиМУ. 2020. 505 с. 24. Нагернюк Д., Коваленко Л. Формування конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства. Економіка та суспільство. 2021. №31. С. 1‐6. 25. Олініченко К. С., Прядко О. М. Маркетингова політика розподілу: навч. посіб. Харків : Вид-во Іванченка І. С., 2020. 89 с. 26. Організація виробничої та маркетингової діяльності малого і середнього бізнесу : монографія / Жадько К. С. та ін. ; за ред. К. С. Жадька. Дніпро : УМСФ. 2019. 223 с. 27. Паляниця В. А. Пазюк Н.О. Інноваційні напрямки маркетингових комунікацій у ресторанному бізнесі, як чинник відновлення сфери гостинності. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу: Зб. Матеріалів Х Всеукраїнської наук.-практ. конф. Тернопіль: 2022 р. 28. Пасько М. І. Економіко-філософські основи управління маркетинговою діяльністю підприємства. Бізнес Інформ. 2020. №1. C. 373–382. URL: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2020-1-373-382 29. Поліщук І. І., Коновал В. В., Середницька Л. П. Маркетинговий потенціал: стратегічні орієнтири розвитку : монографія. Вінниця : ВТЕІ КНЕТЕУ. 2020. 284 с. 30. Пономаренко Т. В. Еволюція теоретичної думки щодо трактування маркетингових стратегій підприємств. Бізнес Інформ. 2021. №9. C. 6–12. 31. Портер М. Конкурентна перевага. Як досягати стабільно високих результатів / пер. з англ.: Ірина Ємельянова, Ірина Гнатковська. Київ : Наш формат. 2019. 622 с. 32. Портер М. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів. Київ : Наш формат. 2020. 416 с. 33. Постова В. В. Особливості управління конкурентоспроможністю підприємства на ринку ресторанних послуг. Економіка та управління підприємствами. 2023. № 82. С. 71‐75 34. Рада конкурентоспроможності України. URL: http://www.compete.org.ua 35. Рябенька М.О. Впровадження програми лояльності споживачів в діяльність закладів ресторанного бізнесу. Туризм XXI століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності: матеріали III Міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2023. С. 212-214. 36. Самойленко В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства в сучасних умовах. Науковий економічний журнал «Інтелект ХХІ». 2021. №1. С. 59-65. 37. Собін О. В. Адаптація закладів ресторанного господарства до умов сьогодення. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. 2023. Випуск 37. С. 127-131. 38. Сучасні технології маркетингового менеджменту : монографія / М. М. Іванов та ін.; за ред. д-ра екон. наук., проф. М. М. Іванова. Запоріжжя : Запоріз. нац. ун-т. 2020. 183 с. 39. Закон України «Про захист економічної конкуренції». URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2210-14 40. Фінансова звітність кафе «Шоті» за 2022-2023 рр. 41. Офіційна сторінка кафе «Шоті» в Instagram. URL: https://www.instagram.com/shoti_cafe/ 42. Меню кафе «Шоті». URL: https://linktr.ee/shoticafe |
Располагается в коллекциях: | 075 - "Маркетинг" (Бакалаври) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_B_075-20b-02_Zubkov.pdf Restricted Access | 1.69 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.