Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57070
Название: Патерни та особливості харчування українців в умовах війни
Другие названия: Patterns and eating habits of ukrainians during the war
Авторы: Варипаєв, Олексій Михайлович
Міносян, Андрій Сергійович
Ключевые слова: філософія їжі;гастрономічна культура;національна ідентичність;паттерни харчування;застільні звичаї;національна кухня;philosophy of food;gastronomic culture;national identity;food patterns;table customs;national cuisine
Дата публикации: 2024
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Варипаєв О. М., Міносян А. С. Патерни та особливості харчування українців в умовах війни. STUDIA SLOBOZHANICA: матеріали науково-практичного семінару «Слобожанський гуманітарій – 2024» (Харків, ДБТУ, 22 травня 2024 р.). Харків, 2024. С. 40-53
Краткий осмотр (реферат): Антропологічні дослідження проблематики їжі в Україні під час військового конфлікту з Росією набувають особливої актуальності з погляду формування споживчого кошика та споживчого ринку України. Філософські, соціальні, культурологічні виміри проблематики їжі у ситуаціях військового конфлікту були предметом неодноразового дослідження та характеризують собою розломні цивілізаційні моменти, які необхідно враховувати для формування ментального образу нації. Автори доходять висновку, що споживання їжі в сучасній Україні характеризується більшою адаптивністю, ніж раніше, більшим акцентом на національних особливостях кухні, і в той же час, незважаючи на тяготи війни, більшим прагненням до естетично прикрашених страв, які підкреслюють стабільність і стають осередками сталості в світі хаосу та невизначеності.
Anthropological studies of food issues in Ukraine during the military conflict with Russia become especially relevant from the point of view of the formation of the consumer basket and the consumer market of Ukraine. Philosophical, social, and cultural dimensions of the issue of food in situations of military conflict have been the subject of repeated research and characterize the turning points of civilization, which must be taken into account for the formation of the mental image of the nation. The conclusion is emphasized that food consumption in modern Ukraine is characterized by greater adaptability than before, a greater emphasis on the national characteristics of cuisine, and at the same time, despite the hardships of war, a greater desire for aesthetically decorated dishes that emphasize stability and become centers of sustainability in the world chaos and uncertainty.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57070
Располагается в коллекциях:STUDIA SLOBOZHANICA

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2024_Slobozhans_kyy_humanitariy-40-53.pdf442.18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.