Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57070
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВарипаєв, Олексій Михайлович-
dc.contributor.authorМіносян, Андрій Сергійович-
dc.date.accessioned2024-09-07T17:42:18Z-
dc.date.available2024-09-07T17:42:18Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationВарипаєв О. М., Міносян А. С. Патерни та особливості харчування українців в умовах війни. STUDIA SLOBOZHANICA: матеріали науково-практичного семінару «Слобожанський гуманітарій – 2024» (Харків, ДБТУ, 22 травня 2024 р.). Харків, 2024. С. 40-53uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57070-
dc.description.abstractАнтропологічні дослідження проблематики їжі в Україні під час військового конфлікту з Росією набувають особливої актуальності з погляду формування споживчого кошика та споживчого ринку України. Філософські, соціальні, культурологічні виміри проблематики їжі у ситуаціях військового конфлікту були предметом неодноразового дослідження та характеризують собою розломні цивілізаційні моменти, які необхідно враховувати для формування ментального образу нації. Автори доходять висновку, що споживання їжі в сучасній Україні характеризується більшою адаптивністю, ніж раніше, більшим акцентом на національних особливостях кухні, і в той же час, незважаючи на тяготи війни, більшим прагненням до естетично прикрашених страв, які підкреслюють стабільність і стають осередками сталості в світі хаосу та невизначеності.uk_UA
dc.description.abstractAnthropological studies of food issues in Ukraine during the military conflict with Russia become especially relevant from the point of view of the formation of the consumer basket and the consumer market of Ukraine. Philosophical, social, and cultural dimensions of the issue of food in situations of military conflict have been the subject of repeated research and characterize the turning points of civilization, which must be taken into account for the formation of the mental image of the nation. The conclusion is emphasized that food consumption in modern Ukraine is characterized by greater adaptability than before, a greater emphasis on the national characteristics of cuisine, and at the same time, despite the hardships of war, a greater desire for aesthetically decorated dishes that emphasize stability and become centers of sustainability in the world chaos and uncertainty.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectфілософія їжіuk_UA
dc.subjectгастрономічна культураuk_UA
dc.subjectнаціональна ідентичністьuk_UA
dc.subjectпаттерни харчуванняuk_UA
dc.subjectзастільні звичаїuk_UA
dc.subjectнаціональна кухняuk_UA
dc.subjectphilosophy of fooduk_UA
dc.subjectgastronomic cultureuk_UA
dc.subjectnational identityuk_UA
dc.subjectfood patternsuk_UA
dc.subjecttable customsuk_UA
dc.subjectnational cuisineuk_UA
dc.titleПатерни та особливості харчування українців в умовах війниuk_UA
dc.title.alternativePatterns and eating habits of ukrainians during the waruk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:STUDIA SLOBOZHANICA

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Slobozhans_kyy_humanitariy-40-53.pdf442.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.