Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5471
Title: Влияние технологических параметров миксера на энергоемкость процесса перемешивания жидкого навоза
Other Titles: Influence of technological parameters of the mixer on the energy matter of the process of mixing liquid drums
Authors: Китун, А. В.
Швед, И. М.
Мельник, В. И.
Keywords: миксер;лопасть;исследования;навоз;коэффициент неоднородности;энергоемкость;mixer;vane;research;manure;coefficient of heterogeneity;energy intensity
Issue Date: 2018
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Китун А. В., Швед И. М., Мельник В. И. Влияние технологических параметров миксера на энергоемкость процесса перемешивания жидкого навоза. Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. 2018. № 14. С. 60-64.
Series/Report no.: Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів;№ 14
Abstract: Наиболее острой проблемой в животноводстве является повышение заболеваемости животных и охрана окружающей среды от загрязнения воздушными выбросами и навозными стоками. Утилизация и переработка жидкого навоза является одной из основных проблем, с которой сталкиваются на животноводческих фермах и комплексах, при использовании гидравлического способа уборки навоза. В статье приведены исследования процесса перемешивания жидкого навоза в закрытых навозохранилищах.
The most acute problem in livestock raising is the increase in the incidence of animals and the protection of the environment from pollution by air emissions and manure. Utilization and processing of liquid manure is one of the main problems encountered in livestock farms and complexes, using the hydraulic method of manure management. In the article researches of process of mixing of liquid manure in the closed manure storages are resulted.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5471
ISSN: 2311-441X
Appears in Collections:№ 14

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf916.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.