Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53864
Название: | Застосування низькотемпературної обробки зерна для підвищення біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениці |
Другие названия: | Using low temperature treatment of grain for increasing bioavailability of cereal flakes from sprouted wheat |
Авторы: | Фоміна, Ірина Миколаївна Ізмайлова, Олена Олександрівна |
Ключевые слова: | зерно пшениці;пророщування;низькотемпературна обробка;біологічна та харчова цінність;структурно-механічні властивості;пшеничні пластівці;sprouting;low temperature treatment;biological and nutrition value;structure- mechanical properties;cereal flakes |
Дата публикации: | 2016 |
Издательство: | Warszawa |
Библиографическое описание: | Фоміна І. М., Ізмайлова О. О. Застосування низькотемпературної обробки зерна для підвищення біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениці. Wschodnioeuropejskie Czasopismo Naukowe. Warszawa, 2016. № 9. С. 33-44. |
Краткий осмотр (реферат): | Пророщування зерна пшениці використовується як один із способів підвищення біологічної та харчової цінності
пластівців природнім шляхом, без додавання будь-яких хімічних добавок. Використання природних чинників для інтен сифікації утворення біологічно-активних речовин дозволяє отримати повністю безпечний продукт. Запропоновано фі зичний спосіб підвищення харчової та біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениці. Фізичний вплив
здійснюється завдяки низькотемпературній обробці зерна пшениці перед її пророщуванням. У статті визначено та
обґрунтовано режими низькотемпературної обробки зерна, які найкращим чином сприяють інтенсифікації утворення
біологічно-активних сполук пшениці. Sprouting wheat is used as one of method to increasing the biological and nutritional value of the cereals by naturally way without adding any chemical additives. Using natural factors for intensification of biologically-active substances formation is provided healthy product. There is provided physical way to increase biological and nutritional value of cereal flakes from sprouting wheat. Physical effects is brought to pass by dint of the low temperature treatment of wheat before sprouting. Condition of low temperature treatment which has the best effect on to the intensification of the biologically-active compounds formation of wheat is defined and reasoned in the article. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53864 |
Располагается в коллекциях: | Статті |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Fomina_Izmaylova_Vsemyrnoevropeyskyy_nauchnyy_zhurnal_2016_9_33-44.pdf | 1.26 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.