Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53864
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФоміна, Ірина Миколаївна-
dc.contributor.authorІзмайлова, Олена Олександрівна-
dc.date.accessioned2024-05-28T16:43:18Z-
dc.date.available2024-05-28T16:43:18Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationФоміна І. М., Ізмайлова О. О. Застосування низькотемпературної обробки зерна для підвищення біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениці. Wschodnioeuropejskie Czasopismo Naukowe. Warszawa, 2016. № 9. С. 33-44.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53864-
dc.description.abstractПророщування зерна пшениці використовується як один із способів підвищення біологічної та харчової цінності пластівців природнім шляхом, без додавання будь-яких хімічних добавок. Використання природних чинників для інтен сифікації утворення біологічно-активних речовин дозволяє отримати повністю безпечний продукт. Запропоновано фі зичний спосіб підвищення харчової та біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениці. Фізичний вплив здійснюється завдяки низькотемпературній обробці зерна пшениці перед її пророщуванням. У статті визначено та обґрунтовано режими низькотемпературної обробки зерна, які найкращим чином сприяють інтенсифікації утворення біологічно-активних сполук пшениці.uk_UA
dc.description.abstractSprouting wheat is used as one of method to increasing the biological and nutritional value of the cereals by naturally way without adding any chemical additives. Using natural factors for intensification of biologically-active substances formation is provided healthy product. There is provided physical way to increase biological and nutritional value of cereal flakes from sprouting wheat. Physical effects is brought to pass by dint of the low temperature treatment of wheat before sprouting. Condition of low temperature treatment which has the best effect on to the intensification of the biologically-active compounds formation of wheat is defined and reasoned in the article.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherWarszawauk_UA
dc.subjectзерно пшениціuk_UA
dc.subjectпророщуванняuk_UA
dc.subjectнизькотемпературна обробкаuk_UA
dc.subjectбіологічна та харчова цінністьuk_UA
dc.subjectструктурно-механічні властивостіuk_UA
dc.subjectпшеничні пластівціuk_UA
dc.subjectsproutinguk_UA
dc.subjectlow temperature treatmentuk_UA
dc.subjectbiological and nutrition valueuk_UA
dc.subjectstructure- mechanical propertiesuk_UA
dc.subjectcereal flakesuk_UA
dc.titleЗастосування низькотемпературної обробки зерна для підвищення біологічної цінності зернових пластівців з пророщеної пшениціuk_UA
dc.title.alternativeUsing low temperature treatment of grain for increasing bioavailability of cereal flakes from sprouted wheatuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fomina_Izmaylova_Vsemyrnoevropeyskyy_nauchnyy_zhurnal_2016_9_33-44.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.