Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53580
Назва: Дослідження продуктивності овець аборигенної смушково-молочної сокільської породи
Інші назви: A study of the productivity of sheep of the aboriginal Sokil breed
Автори: Король, Артем Олегович
Науковий керівник : Данілова, Тетяна Миколаївна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра технологій тваринництва і птахівництва
Ключові слова: вівці;відтінок забарвлення;жива маса;настриг;сокільська порода;смушок;форма завитка;фігурність рисунка;sheep;shade of color;live mass;shearing;falcon breed;stripe;curl shape;figure shape
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Король А. О. Дослідження продуктивності овець аборигенної смушково-молочної сокільської породи: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. Т. М. Данілова; Харків: ДБТУ, 2023. 106 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Збереження біорізноманіття порід сільськогосподарських тварин є глобальною проблемою, оскільки генофонд, представлений малочисельними, локальними та оборигенними породами знаходиться під постійним тиском порід промислового значення. Відзначається поступове витіснення цих порід з традиційних зон їх розведення шляхом застосування схрещування з більш продуктивними породами і типами, або ж фізична ліквідація поголів’я (забій) та заміна іншим, сучасними породами. У процесі зникненням аборигенних порід сільгосптварин втрачаються і цінні, притаманні їм господарсько-корисні ознаки, обумовлені тривалою еволюцією цих порід. У їх числі, перш за все відмінна пристосованість до господарсько-технологічних умов, стійкість до певних захворювань, унікальні якісні характеристики продукції. Робота присвячена дослідженню історії створення, поширення та особливостей продуктивності і якості продукції овець сокольської смушково-молочної породи, яка нині знаходиться на грані зникнення та потребує вживання заходів з її збереження.
Preservation of biodiversity of agricultural animal breeds is a global problem, as the gene pool represented by small, local and indigenous breeds is under constant pressure from breeds of industrial importance. The gradual displacement of these breeds from their traditional areas of breeding through the use of crossbreeding with more productive breeds and types, or the physical elimination of livestock (slaughter) and replacement with other, modern breeds, is noted. In the process of the disappearance of aboriginal breeds of farm animals, valuable economic and useful characteristics characteristic of them, due to the long evolution of these breeds, are also lost. Among them, first of all, excellent adaptability to economic and technological conditions, resistance to certain diseases, unique quality characteristics of products. The work is dedicated to the study of the history of creation, distribution and features of productivity and product quality of sheep of the Sokol striped milk breed, which is currently on the verge of extinction and requires the use of measures to preserve it.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53580
Розташовується у зібраннях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023-M-204z-T-12m Korol_A_O.pdf
  Restricted Access
2.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.