Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53335
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЩербакова, Т. В.-
dc.contributor.authorДибок, Д. В.-
dc.contributor.authorДонцов, Д. В.-
dc.date.accessioned2024-05-21T13:34:24Z-
dc.date.available2024-05-21T13:34:24Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationДибок Д. В., Донцов Д. В. Характеристика антоціанів рослинної сировини. Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі: зб. наук. пр. здобувачів вищої освіти; наук. кер. Щербакова Т. В. Харків: ХДУХТ, 2017. Вип. 1. С. 357-363.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53335-
dc.description.abstractПроведено аналіз літературних даних складу барвних речовин, що формують споживні властивості рослинної сировини. Установлено, що склад антоціанів залежить від видових і сортових особливостей рослинної сировини, ступеня зрілості плодів, кліматичних умов вирощування. Визначені основні антоціани, що в різному співвідношенні формують колір свіжих овочів і фруктів. Особлива увага приділяється дослідженню взаємозв’язку вмісту фенольних сполук і антиоксидантній активності рослинної сировини.uk_UA
dc.description.abstractПроведен анализ литературных данных по составу красящих веществ, формирующих потребительные свойства растительного сырья. Установлено, что состав антоцианов зависит от видовых и сортовых особенностей растительного сырья, степени зрелости плодов, климатических условий выращивания. Определены основные антоцианы, которые в разном соотношении формируют цвет свежих овощей и фруктов. Особое внимание уделяется исследованию взаимосвязи содержания фенольных соединений и антиоксидантной активности растительного сырья.uk_UA
dc.description.abstractIt is carried out the analysis of literature data about the composition of colorants which form consumer properties of the plant raw materials. It is established the composition of anthocyanins depends on the species and varietal peculiarities of plant raw material as well as on the maturity degree of the fruits and climate conditions of cultivation. There are determined the main anthocyanins which being in different proportions form the color of fresh vegetables and fruits. The special attention was paid to the study of the relationship between the content of phenolic compounds and the antioxidant activity of plant raw materials.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.subjectфруктиuk_UA
dc.subjectовочіuk_UA
dc.subjectфлавоноїдиuk_UA
dc.subjectантоціаниuk_UA
dc.subjectскладuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectантиоксидантиuk_UA
dc.subjectфруктыuk_UA
dc.subjectовощиuk_UA
dc.subjectфлавоноидыuk_UA
dc.subjectантоцианыuk_UA
dc.subjectсоставuk_UA
dc.subjectцветuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectантиоксидантыuk_UA
dc.subjectfruitsuk_UA
dc.subjectvegetablesuk_UA
dc.subjectflavonoidsuk_UA
dc.subjectanthocyaninsuk_UA
dc.subjectcompositionuk_UA
dc.subjectcoloиruk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.titleХарактеристика антоціанів рослинної сировиниuk_UA
dc.title.alternativeХарактеристика антоцианов растительного сырьяuk_UA
dc.title.alternativeCharacteristics of anthoicians vegetative raw materialsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Інноваційний розвиток харчових виробництв, ресторанно-готельного бізнесу та торгівлі

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Innovatsiynyy_rozvytok_kharchovykh_vyrobnytstv_2017_1_357-363.pdf175.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.