Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5237
Назва: | Стабілізація каротиноїдів у порошкоподібних добавках із використанням натуральних антиоксидантів |
Автори: | Погарська, В. В. Павлюк, Р. Ю. Максимова, Н. П. Савченко, О. О. |
Ключові слова: | рослинні добавки;екстракти з натуральних прянощів;каротиновмісні овочі;натуральні антиоксиданти |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Погарська В. В., Павлюк Р. Ю., Максимова Н. П. Савченко О. О. Стабілізація каротиноїдів у порошкоподібних добавках із використанням натуральних антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2011. Вип. 2(14). C. 71-79. |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено антиоксидантні властивості, фітонцидну активність, вміст
біологічно активних речовин та ненасичених кон'югованих сполук у рослинних
добавках у формі водно-спиртових екстрактів з натуральних прянощів і
лікарської рослинної сировини та показано доцільність їх використання для
запобігання окислення каротиноїдів у порошкоподібних добавках з
каротиновмісних овочів у процесі зберігання, виявлено механізм цього процесу. Studied antioxidant properties, phytoncide activity, content of biologically active substances and unsaturated compounds konyugovanih of herbal supplements in the form of hydro-alcoholic extracts from natural herbs and medicinal plants, and demonstrated the feasibility of their use to prevent oxidation of carotenoids in powdered supplements from karotinsoderzhaschih vegetables during storage, revealed the mechanism of this process. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5237 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (14) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2011_2_11.pdf | 382.92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.