Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5125
Title: Методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік»
Authors: Беленкова, Марія Іванівна
Рагуліна, Ірина Іванівна
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєва
Citation: Беленкова М. І., Рагуліна І. І. Методичні рекомендації до проведення практичних занять та виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік» для підготовки фахівців початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти галузь знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальність 071 «Облік і оподаткування» у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації; Харків: ХНАУ. 2020, 60 с.
Abstract: У сучасних умовах зростає роль бухгалтерського обліку господарської діяльності підприємств усіх форм власності як складових частин системи економічної інформації управління. Фінансово-економічна система інформаційного забезпечення управління підприємством складається переважно з даних, сформованих у системі бухгалтерського обліку. Тому від правильного розуміння специфіки побудови і функціонування цієї системи залежить здатність бухгалтера, економіста, фінансиста оперативно обирати масив релевантних облікових та звітних відомостей, необхідних для аналізу та прийняття ефективних управлінських рішень. Бухгалтерський облік як органічна частина єдиної системи господарського обліку в сучасних умовах ґрунтується на наукових принципах діалектичного методу пізнання, економічної теорії, на знаннях гуманітарних, фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін, зокрема макроекономіки, мікроекономіки, теорії систем, технології виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», інших, законодавчих актів, нормативних документів Кабінету Міністрів України, Міністерств і відомств, вимогам освітньо-професійних програм та освітньо-кваліфікаційних характеристик. З цією метою для здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у вищих навчальних закладах вводиться дисципліна «Бухгалтерський облік».
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5125
Appears in Collections:Методичні вказівки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
071_Accounting_taxation 20.pdf959.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.