Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5109
Title: Споживання населенням України продуктів харчування рослинного походження: стан і напрямки поліпшення
Other Titles: Потребление населением Украины продуктов питания растительного происхождения: состояние и направления улучшения
Consumption of food products of plant origin by the population of Ukraine: state and directions of improvement
Authors: Нестерчук, Ю. А.
Keywords: виробництво;споживання;продовольча безпека;домогосподарство;попит;пропозиція;рослинництво;овочівництво;ціни;производство;потребление;продовольственная безопасность;домохозяйство;спрос;предложение;растениеводство;овощеводство;цены;production;consumption;food security;household;demand;supply;crop;vegetable growing;prices
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Нестерчук Ю. А. Споживання населенням України продуктів харчування рослинного походження: стан і напрямки поліпшення. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 206 «Економічні науки». 2019. С. 342-353.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 206
Abstract: Стратегічним пріоритетом соціального та економічного розвитку будь-якої держави є підвищення рівня її продовольчої безпеки на основі нарощування виробництва продуктів харчування, поліпшення їх якості та збалансованості за поживними елементами, а також доступність кожної людини до продовольчим ресурсам для забезпечення здорового харчування. Для України проблема продовольчої безпеки набуває особливої актуальності. Держава здатна забезпечити населенню економічну і продовольчу доступність до продуктів харчування, може проводити незалежну політику. Формування ефективного розвитку ринку овочів на пряму залежить від економічної ситуації в країні. На місткість ринку овочів впливає ряд факторів, серед яких доцільно виділити рівень доходів населення, ціни на свіжі овочі і картопля, обсяги їх виробництва, питома вага імпорту овочів тощо. Зазначене вимагає додаткової більш глибокого опрацювання і визначення потенційно можливого рівня обсягів виробництва і споживання овочів.
Стратегическим приоритетом социального и экономического развития любого государства является повышение уровня ее продовольственной безопасности на основе наращивания производства продуктов питания, улучшения их качества и сбалансированности по питательным элементам, а также доступность каждого человека к продовольственным ресурсам для обеспечения здорового питания. Для Украины проблема продовольственной безопасности приобретает особую актуальность. Государство способно обеспечить населению экономическую и продовольственную доступность к продуктам питания, может проводить независимую политику. Формирование эффективного развития рынка овощей на прямую зависит от экономической ситуации в стране. На емкость рынка овощей влияет ряд факторов, среди которых целесообразно выделить уровень доходов населения, цены на свежие овощи и картофель, объемы их производства, удельный вес импорта овощей и тому подобное. Указанное требует дополнительной более глубокой проработки и определения потенциально возможного уровня объемов производства и потребления овощей.
The strategic priority of social and economic development of any state is to increase the level of its food security by increasing food production, improving their quality and balance of nutrients, as well as the availability of food resources for everyone to ensure a healthy diet. For Ukraine, the problem of food security is particularly relevant. After all, the state is able to provide the population with economic and food access to food, can conduct an independent policy. The formation of effective development of the vegetable market directly depends on the economic situation in the country. The capacity of the vegetable market is affected by a number of factors, among which it is advisable to highlight the level of income of the population, the prices of fresh vegetables and potatoes, their production volumes, the share of imports of vegetables, and so on. This requires additional more in-depth study and determination of the potential level of production and consumption of vegetables.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5109
Appears in Collections:Випуск 206: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
34.pdf495.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.