Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5109
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorНестерчук, Ю. А.-
dc.date.accessioned2022-08-18T07:49:45Z-
dc.date.available2022-08-18T07:49:45Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationНестерчук Ю. А. Споживання населенням України продуктів харчування рослинного походження: стан і напрямки поліпшення. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 206 «Економічні науки». 2019. С. 342-353.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5109-
dc.description.abstractСтратегічним пріоритетом соціального та економічного розвитку будь-якої держави є підвищення рівня її продовольчої безпеки на основі нарощування виробництва продуктів харчування, поліпшення їх якості та збалансованості за поживними елементами, а також доступність кожної людини до продовольчим ресурсам для забезпечення здорового харчування. Для України проблема продовольчої безпеки набуває особливої актуальності. Держава здатна забезпечити населенню економічну і продовольчу доступність до продуктів харчування, може проводити незалежну політику. Формування ефективного розвитку ринку овочів на пряму залежить від економічної ситуації в країні. На місткість ринку овочів впливає ряд факторів, серед яких доцільно виділити рівень доходів населення, ціни на свіжі овочі і картопля, обсяги їх виробництва, питома вага імпорту овочів тощо. Зазначене вимагає додаткової більш глибокого опрацювання і визначення потенційно можливого рівня обсягів виробництва і споживання овочів.uk_UA
dc.description.abstractСтратегическим приоритетом социального и экономического развития любого государства является повышение уровня ее продовольственной безопасности на основе наращивания производства продуктов питания, улучшения их качества и сбалансированности по питательным элементам, а также доступность каждого человека к продовольственным ресурсам для обеспечения здорового питания. Для Украины проблема продовольственной безопасности приобретает особую актуальность. Государство способно обеспечить населению экономическую и продовольственную доступность к продуктам питания, может проводить независимую политику. Формирование эффективного развития рынка овощей на прямую зависит от экономической ситуации в стране. На емкость рынка овощей влияет ряд факторов, среди которых целесообразно выделить уровень доходов населения, цены на свежие овощи и картофель, объемы их производства, удельный вес импорта овощей и тому подобное. Указанное требует дополнительной более глубокой проработки и определения потенциально возможного уровня объемов производства и потребления овощей.uk_UA
dc.description.abstractThe strategic priority of social and economic development of any state is to increase the level of its food security by increasing food production, improving their quality and balance of nutrients, as well as the availability of food resources for everyone to ensure a healthy diet. For Ukraine, the problem of food security is particularly relevant. After all, the state is able to provide the population with economic and food access to food, can conduct an independent policy. The formation of effective development of the vegetable market directly depends on the economic situation in the country. The capacity of the vegetable market is affected by a number of factors, among which it is advisable to highlight the level of income of the population, the prices of fresh vegetables and potatoes, their production volumes, the share of imports of vegetables, and so on. This requires additional more in-depth study and determination of the potential level of production and consumption of vegetables.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 206-
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectспоживанняuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectдомогосподарствоuk_UA
dc.subjectпопитuk_UA
dc.subjectпропозиціяuk_UA
dc.subjectрослинництвоuk_UA
dc.subjectовочівництвоuk_UA
dc.subjectціниuk_UA
dc.subjectпроизводствоuk_UA
dc.subjectпотреблениеuk_UA
dc.subjectпродовольственная безопасностьuk_UA
dc.subjectдомохозяйствоuk_UA
dc.subjectспросuk_UA
dc.subjectпредложениеuk_UA
dc.subjectрастениеводствоuk_UA
dc.subjectовощеводствоuk_UA
dc.subjectценыuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.subjectconsumptionuk_UA
dc.subjectfood securityuk_UA
dc.subjecthouseholduk_UA
dc.subjectdemanduk_UA
dc.subjectsupplyuk_UA
dc.subjectcropuk_UA
dc.subjectvegetable growinguk_UA
dc.subjectpricesuk_UA
dc.titleСпоживання населенням України продуктів харчування рослинного походження: стан і напрямки поліпшенняuk_UA
dc.title.alternativeПотребление населением Украины продуктов питания растительного происхождения: состояние и направления улучшенияuk_UA
dc.title.alternativeConsumption of food products of plant origin by the population of Ukraine: state and directions of improvementuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 206: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
34.pdf495.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.