Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49639
Title: Сушка пивной дробины в аэровиброкипящем слое
Other Titles: Сушка пивної дробини в аеровіброкип'ячному шарі
Drying of the beer pellet in the layer
Authors: Сукманов, В. А.
Левит, И. Б.
Гура, А. В.
Issue Date: 2009
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Сукманов В. А., Левит И. Б., Гура А. В. Сушка пивной дробины в аэровиброкипящем слое. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 88 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2009. С. 160-167.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 88
Abstract: Экспериментально исследована кинетика сушки дробины во взвешенном слое и получены кривые: изменения влагосодержания и температуры пивной дробины в процессе сушки при варьировании температуры сушильного агента; изменения влагосодержания и температуры пивной дробины в процессе сушки при варьировании нагрузки (высоты шара); изменения влагосодержания температуры пивной дробины в процессе сушки при варьировании скорости сушильного агента; изменения влагосодержания и температуры пивной дробины в процессе сушки при варьировании параметров вибрации решета; скорости сушки пивной дробины. Получена обобщающая кривая сушки пивной дробины при разных режимах процесса. Показана постоянность произведения скорости и времени сушки Ντ, что упрощает расчеты смены влагосодержания в определенные периоды тепловой обработки продукта.
Експериментально досліджена кінетика сушки дробини в зваженому шарі й отримані криві: зміни вологовмісту і температури пивної дробини в процесі сушки при варіюванні температури сушильного агента: зміни вологовмісту температури пивної дробини в процесі сушки при варіюванні навантаження (висоти шару): зміни вологовмісту і температури пивної дробини в процесі сушки при варіюванні швидкості сушильного агента; зміни вологовмісту і температури пивної дробини в процесі сушки при варіюванні параметрів вібрації решета; швидкості сушки пивної дробини. Отримана узагальнена крива сушки пивної дробини при різних режимах процесу. Показана постійність добутку швидкості і часу сушки Ντ, що спрощує розрахунки зміни вологовмісту в певні періоди теплової обробки продукту
The behaviour of pellet particles in a weighed layer has been experimentally investigated; there have been obtained pseudo-fluidization curves for beer pellet at different product thickness, kinetics of pellet drying in a weighed layer and dependences of moisture content changes. and beer pellet temperatures in the course of drying under variable temperature range of a drying agent, layer thickness, drying agent velocity, sieve vibration parametres, speed of beer pellet drying. There has been received a generalized curve of beer pellet drying under various process conditions.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49639
ISBN: 5-7987-01 76-X
Appears in Collections:Випуск 88: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnyk_88_2009_22.pdf377.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.