Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49633
Title: | Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічні властивості гречаних крупів |
Other Titles: | Исследование влияния электромагнитного поля сверхвысоких частот на физико-химические свойства гречневых круп Research of influence of the electromagnetic field of ultrahigh frequencies on physical and chemical properties of buckwheat groats |
Authors: | Шаповаленко, О. І. Фурманова, Ю. П. Супрун-Крестова, О. Ю. Корж, Т. В. |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харків: ХНТУСГ |
Citation: | Шаповаленко О. І., Фурманова Ю. П., Супрун-Крестова О. Ю., Корж Т. В. Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічні властивості гречаних крупів. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 88 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2009. С. 110-115. |
Series/Report no.: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 88 |
Abstract: | В статті розглянуто можливість виготовлення продукту швидкого приготування з гречки шляхом використання електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ). Використання даного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову безінерційність, екологічну чистоту нагрівання. Вплив НВЧ-енергії сприяє отриманню якісно нового продукту «легких» гречаних зерен. В статье рассмотрена возможность изготовления продукта быстрого приготовления из гречихи путем использования єлектромагнитного поля сверхвысоких частот (ЭМП СВЧ). Использование данного метода предоставляет ряд преимуществ: большую скорость процесса обработки, тепловую безинерционность, экологическую чистоту подогрева. Влияние СВЧ- энергии способствует получению качественно нового продукта – «воздушных» гречневых зерен. In article possibility of manufacturing of a product of fast preparation from by use fields of ultrahigh frequencies (ЭМП СВЧ) is considered. Use of the given method gives a number of advantages: the big speed of process of processing, thermal ecological cleanliness of heating. MICROWAVE ENERGY influence promotes reception of qualitatively new product - "air" buckwheat grains. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49633 |
ISBN: | 5-7987-01 76-X |
Appears in Collections: | Випуск 88: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Visnyk_88_2009_16.pdf | 332.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.