Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49595
Назва: Розробка концепції апарт-готелю з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства готельного господарства
Автори: Тараненко, Катерина Сергіївна
Науковий керівник : Калєнік, К. В.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Ключові слова: апарт-готель;конкуренція;конкурентоспроможність;девелопмент;прогнозування;ефективність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Тараненко К. С. Розробка концепції апарт-готелю з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства готельного господарства: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. К. В. Калєнік; Харків: ДБТУ, 2023. 53 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми кваліфікаційної роботи визначається стрімким розвитком туристичної індустрії та зростанням попиту на комфортабельне проживання, що відповідає індивідуальним потребам гостей. Апарт-готелі, поєднуючи зручності готельного сервісу і незалежність апартаментів, стають дедалі популярнішими об'єктами інвестицій та обраною формою проживання для подорожуючих. У структурі туристичної галузі готельна інфраструктура відіграє важливу роль і є центром формування сучасного туристичного ринку. Навіть при досягненні певних успіхів на окремих напрямах, туристичний ринок в Україні загалом відзначається невисокими показниками у порівнянні з іншими туристичними напрямками. Ця ситуація переважно зумовлена відстієм рівня готельного господарства від світових стандартів, недостатньо розвиненою готельною інфраструктурою, а також низьким рівнем готельного сервісу. система управління, яка включає в себе якість управління, є слабкою ланкою, що впливає на ефективність діяльності готелів. це обмежує можливість повністю враховувати потреби туристичного ринку в готельних послугах і ускладнює забезпечення стійкого рівня розвитку готельних підприємств. Забезпечення відповідності рівня готельного сервісу потребам ринку можливе за допомогою використання інноваційного інструментарію, який спроможний підвищити ефективність управління готельними підприємствами. цей підхід відповідає сучасній концепції управління гостинністю всесвітньої туристської організації (UNWTO). згідно з цією концепцією, серед ключових методів управління ефективністю визначаються організаційно-управлінські інновації, які у системі управління готельним бізнесом зосереджені на впровадженні та розвитку технологій, розширенні готельних мереж, класифікації готельних підприємств та практико-орієнтованій підготовці кадрів. Мета кваліфікаційної роботи є розробка концепції апарт-готелю та рекомендацій щодо втілення проєкту за допомогою девеломпента, які враховують сучасні тенденції галузі та високі стандарти обслуговування. Завдання: - вивчення тенденцій та динаміки ринку апарт-готелів в різних регіонах; - аналіз особливостей попиту та пропозиції в сегменті апарт-готелів розгляд типових концепцій апарт-готелів; - вивчення факторів, що впливають на конкурентоспроможність апарт-готелів; - визначити вектори девелопменської діяльності у реалізації концепції апрат-готелів; - проаналізувати ринок нерухомості м. Львів - визначити цілі та місію проєкту апарт-готелю; - вивчити на визначити ризик при реаліхації проєкту;. - Обгрунтувати фінансово-економічну складову реалізації концепції апарт-готелю. Об’єкт дослідження є концепція апарт – готелю, як засобу просування готельного продкту на ринку нерухомості Львівської області. Предметом дослідження є розробка та вивчення концепції апарт-готелів з залучанням девелоперських кампаній з метою оптимізації функціонування підприємств готельного господарств та підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів роботи полягає у розробці концепції апарт-готелю в Львівській області за допомогою девелоперського проєкту з метою з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства готельного господарства. Апробація. ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі», 2 листопада 2023 року. Державний біотехнологічний університет. Публікації за темою. За результатами дослідження опубліковано 1 тези доповіді. «Апарт-готелі: нова тенденція готельного бізнесу».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49595
Розташовується у зібраннях:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_M_241z-22m-01_Tatarenko_K_S.pdf
  Restricted Access
2.65 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.