Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49594
Title: Івент-менеджмент у закладах гостинності
Other Titles: Event management in hospitality establishments
Authors: Шевцова, Дар’я Едуардівна
metadata.dc.contributor.advisor: Скриннік, В. І.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: інновація;аутсориснг;готель;концепція;послуга;готельно-ресторанне господарство;event management;service;hotel business;image
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Шевцова Д. Е. Івент-менеджмент у закладах гостинності: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. В. І. Скриннік; Харків: ДБТУ, 2023. 68 с.
Abstract: Актуальність випускної кваліфікаційної роботи полягає в тому, що на сучасному етапі визначальним фактором конкурентоспроможності підприємств готельного господарства є співвідношення «ціна – якість». Ринок готельного господарства в Україні характеризується зростанням пропозиції але водночас скороченням попиту на послуги розміщення, що посилює конкуренцію в галузі, особливо в умовах, спочатку світової пандемії пов’язаної з поширенням Covid-19, а потів з повномасштабним вторгненням рф до України. Особливу актуальність набуває проблема забезпечення відповідного рівня якості послуг підприємств готельного господарства за умови недостатнього досвіду її розвитку в Україні. Для досягнення відповідності якості послуг міжнародним стандартам підприємствам потрібно великі фінансові ресурси, які в сучасних умовах ринкової економіки все складніше знаходити. Останнім часом для досягнення цієї мети підприємства все частіш впроваджують у свою діяльність послуги аутсорсингових компаній. Об’єктом дослідження випускної кваліфікаційної роботи є процес використання аутсорсингу в підприємствах готельного господарства, як засобу оптимізації витрат на підприємстві з метою підвищення якості надання послуг у готелях. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти оцінки та використання технологій аутсорсингу в діяльності підприємств готельного господарства. Метою випускної кваліфікаційної роботи є розробка рекомендації щодо впровадження послуг аутсорсингу в діяльність готелю з метою підвищення якості послуг. Для досягнення поставленої мети, доцільним є вирішення наступних завдань: дослідити концептуальні засади аутсорсингу; охарактеризувати види аутсорсингу в діяльності підприємств готельного господарства; визначити переваги та недоліки аутсорсингу в діяльності закладів розміщення; проаналізувати якість обслуговування та культуру поведінки персоналу в готелі; надати оцінку практики використання аутсорсингових послуг в діяльності готельних закладів; надати пропозиції щодо оптимізації бізнес-процесів шляхом використання технологій аутсорсингу; запропонувати рекомендації щодо впровадження на оцінки ефективності послуг аутсорсингу в готелі. Методи дослідження. У роботі для вирішення поставлених завдань використовувались загальні економічні закони; загальнонаукові системно-ситуаційні методи дослідження для розкриття змісту та сутності аутсорсингової діяльністі в готельному бізнесі; інформаційно - логічне та імітаційне моделювання для дослідження структур та класифікацій аутсорсингової діяльності на підприємстві; статистичні і експертні методи обробки даних та методи прогнозування для виявлення сучасних тенденцій розвитку аутсорсингової діяльності в готельному бізнесі. Наукова новизна ВКР полягає у визначенні та обґрунтуванні використання послуг аутсорсингу персоналу на підприємствах готельного господарства, методів та способів його ефективного використання у сфері готельного бізнесу з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку готельної сфери.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49594
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_241z-22m-01_Shevtsova_D_YE.pdf
  Restricted Access
1.35 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.