Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49594
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСкриннік, В. І.-
dc.contributor.authorШевцова, Дар’я Едуардівна-
dc.date.accessioned2024-03-25T19:47:15Z-
dc.date.available2024-03-25T19:47:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationШевцова Д. Е. Івент-менеджмент у закладах гостинності: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. В. І. Скриннік; Харків: ДБТУ, 2023. 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49594-
dc.description.abstractАктуальність випускної кваліфікаційної роботи полягає в тому, що на сучасному етапі визначальним фактором конкурентоспроможності підприємств готельного господарства є співвідношення «ціна – якість». Ринок готельного господарства в Україні характеризується зростанням пропозиції але водночас скороченням попиту на послуги розміщення, що посилює конкуренцію в галузі, особливо в умовах, спочатку світової пандемії пов’язаної з поширенням Covid-19, а потів з повномасштабним вторгненням рф до України. Особливу актуальність набуває проблема забезпечення відповідного рівня якості послуг підприємств готельного господарства за умови недостатнього досвіду її розвитку в Україні. Для досягнення відповідності якості послуг міжнародним стандартам підприємствам потрібно великі фінансові ресурси, які в сучасних умовах ринкової економіки все складніше знаходити. Останнім часом для досягнення цієї мети підприємства все частіш впроваджують у свою діяльність послуги аутсорсингових компаній. Об’єктом дослідження випускної кваліфікаційної роботи є процес використання аутсорсингу в підприємствах готельного господарства, як засобу оптимізації витрат на підприємстві з метою підвищення якості надання послуг у готелях. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти оцінки та використання технологій аутсорсингу в діяльності підприємств готельного господарства. Метою випускної кваліфікаційної роботи є розробка рекомендації щодо впровадження послуг аутсорсингу в діяльність готелю з метою підвищення якості послуг. Для досягнення поставленої мети, доцільним є вирішення наступних завдань: дослідити концептуальні засади аутсорсингу; охарактеризувати види аутсорсингу в діяльності підприємств готельного господарства; визначити переваги та недоліки аутсорсингу в діяльності закладів розміщення; проаналізувати якість обслуговування та культуру поведінки персоналу в готелі; надати оцінку практики використання аутсорсингових послуг в діяльності готельних закладів; надати пропозиції щодо оптимізації бізнес-процесів шляхом використання технологій аутсорсингу; запропонувати рекомендації щодо впровадження на оцінки ефективності послуг аутсорсингу в готелі. Методи дослідження. У роботі для вирішення поставлених завдань використовувались загальні економічні закони; загальнонаукові системно-ситуаційні методи дослідження для розкриття змісту та сутності аутсорсингової діяльністі в готельному бізнесі; інформаційно - логічне та імітаційне моделювання для дослідження структур та класифікацій аутсорсингової діяльності на підприємстві; статистичні і експертні методи обробки даних та методи прогнозування для виявлення сучасних тенденцій розвитку аутсорсингової діяльності в готельному бізнесі. Наукова новизна ВКР полягає у визначенні та обґрунтуванні використання послуг аутсорсингу персоналу на підприємствах готельного господарства, методів та способів його ефективного використання у сфері готельного бізнесу з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку готельної сфери.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectінноваціяuk_UA
dc.subjectаутсориснгuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectконцепціяuk_UA
dc.subjectпослугаuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectevent managementuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjecthotel businessuk_UA
dc.subjectimageuk_UA
dc.titleІвент-менеджмент у закладах гостинностіuk_UA
dc.title.alternativeEvent management in hospitality establishmentsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_241z-22m-01_Shevtsova_D_YE.pdf
  Restricted Access
1.35 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.