Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4958
Название: Дослідження впливу ультразвуку на тиск пресування макаронного тіста
Другие названия: Исследование влияния ультразвука на давление прессования макаронного теста
Research of the influence of ultrasound on the press pressing of the pasta test
Авторы: Богомолов, О. В.
Гурський, П. В.
Іващенко, С. Г.
Токолов, Ю. І.
Ключевые слова: макаронні вироби;швидкість пресування;ультразвукова обробка;підвищення міцності
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНТУСГ
Библиографическое описание: Богомолов О. В., Гурський П. В., Іващенко С. Г., Токолов Ю. І, Дослідження впливу ультразвуку на тиск пресування макаронного тіста. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 207 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2019. С. 80-87.
Серия/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 207
Краткий осмотр (реферат): Досліджено процес пресування макаронних виробів в полі ультразвуку. Встановлено позитивний вплив ультразвуку на тиск і швидкість пресування макаронного тіста різної вологості, підвищення міцності макаронних виробів, запропоновано механізм застосування ультразвукового впливу для підвищення щільності і якості макаронних виробів. Застосування ультразвуку з амплітудою А=300,5 мкм, за тиску 60,5 МПа і за температури пресування макаронного тіста 452С сприяє підвищенню адгезійної міцності макаронного тіста та підвищенню швидкості пресування, а отже збільшенню продуктивності преса.
Исследован процесс прессования макаронных изделий в поле ультразвука. Установлено положительное влияние ультразвука на давление и скорость прессования макаронного теста различной влажности, на повышение прочности макаронных изделий, предложен механизм применения ультразвукового воздействия для повышения плотности и качества макаронных изделий. Применение ультразвука с амплитудой А=300,5 мкм, при давлении 60,5 МПа и при температуре прессования макаронного теста 452С способствует повышению адгезионной прочности макаронного теста и повышению скорости прессования, а следовательно увеличению производительности макаронного пресса.
The process of pasta pressing in the ultrasound field is investigated. Positive influence of ultrasound on pressure and speed of pressing of pasta dough of different humidity, increase of durability of pasta is established, mechanism of application of ultrasonic influence for increase of density and quality of pasta is offered. The use of ultrasound with the amplitude A=300.5 μm, at a pressure of 60.5 MPa and at a pressure of pasta pasta 452С helps to increase the adhesive strength of the pasta dough and increase the speed of pressing, and therefore increase the productivity of the pasta press.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4958
Располагается в коллекциях:Випуск 207: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
12.pdf745.45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.