Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49551
Назва: | Впровадження інноваційних послуг у підприємства готельно-ресторанного бізнесу |
Автори: | Нечепуренко, Кристина Борисівна |
Науковий керівник : | Калєнік, К. В. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключові слова: | готель;інновація;послуга;ресторан;конкурентоспроможність;ефективність |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Нечепуренко К. Б. Впровадження інноваційних послуг у підприємства готельно-ресторанного бізнесу: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. К. В. Калєнік; Харків: ДБТУ, 2023. 59 с. |
Короткий огляд (реферат): | Актуальність теми. Досвід економічної діяльності останніх років у готельному господарстві України свідчить про повільне підвищення якісних параметрів оцінки продуктивності праці на підприємствах галузі, а в окремих випадках якість обслуговування навіть дещо погіршилась, що зумовлює об’єктивну необхідність впровадження, розробки і використання нових засобів вдосконалення технології та організації обслуговування кожному готельному підприємстві. Об’єкт дослідження – готель категорії 4 зірки в місті Харків. Предмет дослідження – впровадження інноваційних послуг у підприємства готельно-ресторанного бізнесу на прикладі готелю категорії 4 зірки. Метою випускного кваліфікаційної роботи є впровадження інноваційних послуг у готелі категорії 4 зірки розташованому в м. Харків. Завдання:проаналізувати сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії; визначити сутність та особливості послуг, які надаються споживачам у готельному господарстві; розглянути основи категоризації підприємств готельного господарства в світі; дослідити технологію та організацію обслуговування у обраному готелі; розробити заходи щодо впровадження інноваційних послуг у готелі категорії 4 зірки; визначити економічну ефективність впровадження розроблених заходів у діяльність готелю. Методи дослідження – для вирішення поставлених завдань були використані наступні методи і підходи дослідження: загальнонаукові (аналіз, синтез, моделювання) та конкретно наукові (математичний, статистичний). Новизна ВКР полягає у розробці заходів щодо вдосконалення технології та організації обслуговування споживачів у готелі. Розроблені заходи дозволять поліпшити якість надання послуг та підвищити конкурентоспроможність готелю на ринку. Під час написання роботи були використані різні джерела інформації, в тому числі наукові посібники, статті, монографії, звіти діяльності готелю, Інтернет-ресурси тощо. Апробація, публікації. Kalienik K., Nechypurenko K. Environmentalisation as an innovation in the hotel and restaurant business. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. / Державний біотехнологічний ун-т. – Електрон. дані. – Харків, 2023. – 1 електрон. опт. диск (CD-ROM); 12 см. – Назва з тит. екрана. DOI 10.5281/zenodo.10280402 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49551 |
Розташовується у зібраннях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023_M_241z-22m-01_Nechepurenko_K_B.pdf Restricted Access | 2.88 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.