Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49547
Назва: | Формування бренд-орієнтовної системи управління готельною установою |
Автори: | Ленська, Інна Павлівна |
Науковий керівник : | Полупан, В. В. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключові слова: | готельний брендинг;конкурентоспроможність;управління готелем;просування готельного підприємства;розвиток готельних послуг |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Ленська І. П. Формування бренд-орієнтовної системи управління готельною установою: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. В. В. Полупан; Харків: ДБТУ, 2023. 90 с. |
Короткий огляд (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. У сфері надання послуг гостинності відбуваються серйозні зміни. Однією із умов, що дозволяє вистояти за цих обставин, є створення сильних брендів. Незважаючи на те, що більшість українських готельних комплексів розвивають власні бренди, вони мають серйозні проблеми. Перша група проблем щодо компаній, має зовнішній характер і зумовлена недостатнім розвитком теоретичних положень та методичних підходів щодо створення брендів, відсутністю кваліфікованих фахівців, спеціалізованих структур і компаній. Друга група проблем пов’язана з вадами у внутрішньому середовищі підприємств, що працюють на ринках надання послуг гостинності. Насамперед, це брак організаційних, фінансових та інтелектуальних ресурсів, слабкі можливості для розвитку та розширення бізнесу, мала свобода маневру через обмежений масштаб діяльності, відсутність чіткої маркової політики та уявлення про кінцевий результат та сутність поняття брендингу у менеджерів і спеціалістів маркетингових служб. Тому в умовах, що склалися на перший план висувається завдання наділення існуючих торгових марок капіталом бренду та оптимізації витрат на маркетингову діяльність. На вирішення цих проблем і направлене дипломне дослідження. Мета кваліфікаційної роботи – пошук та розробка методів формування бренд-орієнтовної системи управління готельним підприємством. Завдання. Відповідно до поставленої мети в роботі були поставлені та вирішені наступні завдання: - розглянуті тенденції розвитку готельного бізнесу країни в сучасних умовах; - виділені основні аспекти брендингу в сучасному готельному бізнесі; - описаний вплив факторів внутрішнього та зовнішнього середовища на функціонування ГРК; - проаналізовані системи управління готелем, бренд-орієнтованість; - сформована характеристика брендингу ГРК «Осокор Резиденс»; - проаналізовані основні заходи з розвитку готельних послуг (з позиції бренду); - Організаційно-економічні характеристики та ефективність роботи ГРК; - запропоновані шляхи підвищення впізнаваності бренду ГРК за допомогою інтернет-ресурсів ( з практичними прикладами); - надані рекомендації щодо застосування інноваційних технологій готельними підприємствами для підвищення конкурентоспроможності; - сформовані рекомендації щодо підбору та роботи з персоналом по просуванню бренду ГРК. Об’єкт дослідження. Об’єктом є дослідження брендів готельних підприємств та готельно-розважальний комплекс «Осокор Резиденс» Предмет дослідження. Предметом дослідження є сучасні особливості управління готельним брендом, застосування інноваційних технологій, шляхи підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства в сучаних мовах, використання інтернет ресурсів у просуванні готельного бренду. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів заключається у дослідженні теоретичних засад розвитку готельного бренду, діяльності бренд-орієнтованого управління готелем, розробці заходів та стратегій задля підвищення конкурентоспроможності та рентабельності готельного бренду. Апробація. Основні положення роботи доповідались на засіданнях наукового гуртка кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи, конференціях. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49547 |
Розташовується у зібраннях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023_M_241z-22m-01_Lens_ka_I_P.pdf Restricted Access | 1.68 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.