Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49542
Назва: Впровадження інноваційних технологій для підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства
Автори: Карбівнича, Тетяна Василівна
Науковий керівник : Одарченко, Д. М.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Ключові слова: інновації;інноваційні технології;готель;конкурентоспроможність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Карбівнича Т. В. Впровадження інноваційних технологій для підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. Д. М. Одарченко; Харків: ДБТУ, 2023. 92 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Інновації на сучасному етапі є ключовим фактором економічного розвитку сучасних держав. Їх розробка та впровадження потребують значних трудових, фінансових та організаційних ресурсів, але вирішення відповідних завдань необхідне для забезпечення ефективності функціонування економічної та соціальної систем країни. Нині інновації є активною ланкою всіх сфер життєдіяльності суспільства. У ринковій економіці інновації являють собою потужний антикризовий фактор, тому що використання нових технологій, нових видів техніки, а також нових методів організації управління, маркетингу та виробництва призводить до зниження виробничих витрат, що надалі часто призводить до збільшення розміру прибутку, стимулювання нових потреб, зростання іміджу компанії, а також до завоювання нових ринків збуту. Актуальність теми дослідження зумовлена тим, що основними завданнями фахівців у сфері готельного бізнесу стають створення конкурентних переваг і підвищення конкурентоспроможності, створення стабільної клієнтури, пошук нових шляхів розвитку, постійне оновлення власної політики з урахуванням ринку готельних послуг, що динамічно розвивається. Зростаючий рівень вимог розвитку туризму в усьому світі висуває підвищені очікування туристів до якості готельного сервісу, що безпосередньо залежить від ефективності інноваційних процесів у сфері гостинності. Мета кваліфікаційної роботи – розробка рекомендацій щодо впровадження інноваційних технологій, для підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства. Завдання: визначити загальне поняття інновацій та інноваційного процесу; проаналізувати розвиток інноваційних технологій, що використовуються в готельному бізнесі; провести моніторинг сучасного стану готельного бізнесу в Україні; надати загальну характеристику готелю, провести аналіз його діяльності; визначити інноваційний потенціал готелю; надати рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності готелю; розробити заходи щодо впровадження інновацій в готель; оцінити ефективність запропонованих заходів. Об’єкт дослідження – готель «Салют», м. Київ. Предмет дослідження – інноваційні технології.. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Результати досліджень можуть бути використані при викладанні дисциплін «Організація готельного господарства», «Інновації в готельній індустрії та ресторанному бізнесі». Практична значущість роботи визначається можливістю використання результатів для впровадження інновацій в готельне підприємство з метою підвищення його конкурентоспроможності. Апробація. Результати дослідження доповідались на наукових семінарах кафедри та на Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі. Публікації за темою (за наявності) «Впровадження інноваційних технологій в готельній індустрії» - Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі», 2 листопада 2023 р. Харків: Державний біотехнологічний ун-т., 2023. С. 394-395.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49542
Розташовується у зібраннях:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_M_241z-22m-01_Karbivnycha_T_V.pdf
  Restricted Access
4.93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.